promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Itt az első dal a Foals közeledő új albumáról: Black Bull
Borítókép:  Foals offical
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Vagyis a közeledő új album folytatásáról inkább.

Tavaszi köszöntőként, március 8-án robbant be a Foals új albumának, az „Everything Not Saved Will Be Lost-nak” az első része. A csapat először döntött úgy, hogy szét kell darabolniuk a kiadványukat. Bár sosem értettem, hogy ilyenkor miért nem lehet kidobni egy dupla lemezt, de Yannisék most így érezték jónak.

Az első felvonás önálló albumként szerintem nem rúghatna labdába a korábbi lemezeket elnézve, de úgy, hogy ez egy utazás kezdete volt, úgy bizony tökéletesen működött. Ilyenkor már annyira várja az ember, hogy milyen lesz az a kerek egész, amit a csapat beígért, hogy lassan elkezd izzadni a tenyere is az izgalomtól.

„Mint egy széttörhető medál, olyan az új albumduó szerkezete. Önállóan is megállják a helyüket, hallgathatók külön is, de alapvetően együtt lesznek teljesek.”

– mesélte a szétszedésről az énekes, Yannis Philippakis.

Anno úgy jellemeztem, hogy négy igazi dolog kell az Everything Not Saved Will Be Lost teljes élvezéséhez: egy kis melankolikus hangulat, dübörgő hangfalak, egy szoba, amit úgy is készülsz kitakarítani, így szétdobálhatsz mindent a fenébe, valamint egy szék, amire olykor leülhetsz gondolkodni. Ha október 18-án megérkezik az ”Everything Not Saved Will Be Lost - Part 2”, akkor valószínűleg ugyanezt a technikát fogom alkalmazni a meghallgatásakor. Ó, és ott már nagyon is benne leszünk az őszben, imádni való lesz a háttér.

Az albumborító egy teljesen más stílust ígér, mert míg az elsőnél a rózsaszín levelű fák lombjai lengedeztek, most egy temetőben járunk. A sírt lágyan simogatják a lusta nap sugarai, ami gyönyörű sárga virágokkal van beborítva. A képeket a National Geographic fotósa, Maggie Steber lőtte a csapatnak. Ez a koncepció fog majd visszaköszönni mindenhol ugyebár.

Az első dal is napvilágot látott a 10 dalos második részről. A fekete bika a városban van, és bizony ott lógnak a nyakában azok a bizonyos sárga virágok. A Black Bull igazi zúzda, amit Yannisék már a ”What Went Down” című albumnál elkezdtek behozni, hogy ők bizony ilyet is fognak játszani. Ez simán volt rám olyan hatással, mint az akkori album címadó dala. Ment is rá minden a premiernél, ami itt aztán tényleg nem publikus.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás