promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A The Lighthouse lehet az év legnyomasztóbb filmje
Borítókép:  IMDb
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Willem Dafoe és Robert Pattinson a világítótorony fokságában: íme az előzetes!

[[adv]]

Sokaknál kiverte a biztosítékot, hogy Pattinson lesz az új Batman, de hát az a baj, hogy a többség még mindig le van ragadva az Alkonyatnál, miközben a színész jobbnál jobb underground filmekben csillogtatja a tudását. Pont ezért szeretem, mert nem állt be a sorba, nem kezdte el meglovagolni a főhullámot gagyi szerepekkel, hanem inkább fejlődni akart kevés gázsiért. Matt Reeves nem hiába csapott le rá.

Most Willem Dafoe fiatal társát fogja játszani egy eldugott szigeten, ahol természetesen a világítótorony üzemben tartása a fő feladatuk, de szép lassan a bezártság és az idő elkezdi elvenni a józan eszüket.

Robert Eggers A boszorkány nevezetű misztikus horrorral már letette a névjegyét, ami igen csak megosztó volt, de hát pont ezért imádták. A mostaninál nem elég, hogy 1890-ben játszódik, a rendező rátesz egy lapáttal, mert 35 mm-es filmre forgatta, és eleve fekete-fehér lesz az egész, szóval a lehangolás minden trükkjét beveti.

A The Lighthouse Cannes-ban már ment egy kört, és be is zsebelte a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetségétől a FIPRESCI-díjat. Meglátjuk, hogy a nagyközönségnek mennyire fog bejönni, de hát tudjátok, ez aztán biztosan nem lesz mindenkinek való.

A tengerentúlon október 18-án debütál, nálunk meg majd a művészmozikban kell majd valamikor keresni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás