promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elhunyt Russi Taylor, a Disney-mesék sztárja
Borítókép:  Hollywood Reporter
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A szinkronszínésznő többek között Minnie egér hangját adta.

[[adv]]

A Walt Disney Company közölte a világgal a gyászhírt, hogy 75 éves korában, július 26-án elhunyt Russi Taylor, aki több évtizeden keresztül Minnie egér hangját adta, emellett a Simpson családban több mint 100 epizódban szinkronizálta Martin Prince-t, valamint Terri-t és Sherri-t. - írja a Hollywood Reporter.

Bob Iger, a Disney vezérigazgatója így fogalmazott a színésznőről:

"Russi Taylor halálával Minnie egér elvesztette a hangját. Minnie és Russi több mint 30 éven át dolgoztak együtt, hogy milliókat szórakoztassanak világszerte. Kapcsolatuk miatt Minnie egy igazi ikon lett, Russi pedig egy Disney-legenda, akit mindenhol imádtak a rajongók."

Russi Taylor hangját, ismertebb szerepein kívül, hallhattuk A hupikék törpikékben, a Kacsamesékben, a Tini nindzsa teknőcökben és a Paddington-ban is. A színésznő 1944-ben született Cambridge-ben. 1986-ban kapta meg Minnie egér szerepét, és azóta minden mozi-, és televíziós filmben, továbbá sorozatban ő kölcsönözte az egérlány hangját. 1977-ben ismerkedett össze később férjével, Wayne Allwine-nel, aki Mickey egérnek adta a hangját. Allwine 2009-ben hunyt el. Russi Taylor-t 2018-ban Emmy-díjra jelölték Minnie egér hangjáért, a díjat azonban nem kapta meg.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás