promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egészen különleges virágkarnevállal készül Debrecen
Borítókép:  MTI
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Augusztus 20-án ötvenedik alkalommal rendezik meg Debrecenben a virágkarnevált. A szervezők nagyon készülnek.

[[adv]]

Újabb virágkarnevál lesz Debrecenben augusztus 20-án. Ez azonban egy kicsivel több és jobb lesz, mint elődei, ugyanis ez lesz az ötvenedik alkalom, hogy megrendezik az eseményt.

A város polgármestere, Papp László az MTI szerint „az összmagyar, Kárpát-medencei összefogás és az európai kitekintés” karneváljának nevezte az ideit. 

Tizennyolc virágkocsi teszi majd színessé a menetet, de lesz itt minden, ami csak kell, hiszen a virágkarneválhoz kapcsolódó karneváli hét programjai az idén augusztus 14-től 21-ig tartanak. Találkozhatnak a látogatók hagyományos sörkerttel, amely az idén egy bajor sörfőzde kínálatával is bővül. A Táncol a város programok keretében pedig négy napon át ropják majd a táncot a belváros terein, és hatodik alkalommal lesz Karneváléj a Nagyerdei Stadionban.

Bódor Edit, a virágkarnevál főszervezője elmondta: a karneválra Belgiumból, Hollandiából, Horvátországból, Indonéziából, Japánból, Kolumbiából, Németországból, Olaszországból, Oroszországból, Romániából, Spanyolországból, Tajvanról, Törökországból és Ukrajnából érkeznek művészeti csoportok.

A tíz magyarországi együttes mellett 17 külföldi vonul majd fel a virágkocsik között a Nagyállomástól induló, a Nagytemplom mellett elhaladó és a Nagyerdőbe tartó karneváli menetben.

Lévai Balázs, a Karneváléj művészeti vezetője hangsúlyozta:

„egyedi és egyszeri show-t rendeznek az 50. virágkarneválon mintegy kétezer közreműködővel.”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás