promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Box Office: A Végjáték végül csak lenyomta az Avatart
Borítókép:  Screenrant
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Bosszúállók letaszították Pandora őslakóit a trónról.

[[adv]]

Nemrég még biztosra vettük, hogy a Marvel Moziverzum 22. filmje, az Infinity Saga-ban kicsúcsosodó Bosszúállók: Végjáték végül mégsem lesz képes megdönteni James Cameron sci-fijének, az Avatarnak a bevételi rekordját, azonban a Disney nem adta fel ilyen könnyen. Néhány hete nyolc percnyi plusz tartalommal kiegészítve az amúgy is 182 perces játékidejű filmet újra mozikba küldték, hátha az extra jelenetek behúznak még annyi lóvét, amivel letaszíthatják a pandoraiakat a dobogó első fokáról.

És ez meg is valósult:a Variety beszámolt róla, hogy pénteken a Végjáték elérte a 2,7892 milliárdos határt, vagyis márcsak 500 ezer dollár hiányzik ahhoz, hogy túlszárnyalja a 2,7897 milliárd dollár összbevételt termelő Avatart, ez a minimálisnak mondható különbség viszont biztos meglesz a hétvégén. A negyedik Bosszúállók-mozi amúgy is már több rekorddal büszkélkedhet, az előre váltott jegyeknek köszönhetően a legjobb nyitóhétvégével indított a maga 1,22 milliárdjával, ebből több mint 357 milliót csak Amerikában zsebelt be, amivel ugyancsak lekörözött minden korábbi filmet.

A jó hírt Kevin Feige jelentette be a Comic Con-on, és a Disney Stúdió társelnöke és kreatív igazgatója, Alan Horn is közleményben mondott köszönetet azoknak, akik megnézték a filmet, és gratulált az egész stábnak.

Viszont nem mehetünk el amellett, ami már többször hangzott el az üggyel kapcsolatban, hogy ha beleszámítjuk az inflációt is, akkor az Avatar közelébe sem érne a Végjáték. Ez igaz, de ha ilyen alapon nézzük a dolgot, akkor hadd legyek már kicsit szőrszálhasogató. Ugyanis, ha így nézzük a bevételi adatokat, akkor az Avatar a 15-dik, míg a Végjáték csak a 16-dik helyet foglalhatná el a listán. És hogy melyik a TOP 3?

Íme:

  1. Elfújta a szél (1939) – 1 822 598 200 dollár
  2. Star Wars: Egy új remény (1977) – 1 604 857 600
  3. A muzsika hangja (1965) – 1 283 791 300

Természetesen gratulálok én is a Disney-nek, a Marvel-nek és a Bosszúállóknak, hogy végül sikerült elérniük ezt a céljukat. Azonban azt is meg kell említeni, hogy azzal, hogy a Disney felvásárolta a Fox-ot, már az Avatar is az Egérgyár tulajdonát képezi, így ha megnézzük infláció nélkül a 10 legtöbb bevételt elérő filmet a listán, szembesülhetünk azzal, hogy ebből hetet a cégbirodalom készített.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás