Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Szexuális zaklatás: ejtették a Kevin Spacey elleni vádat

Szexuális zaklatás: ejtették a Kevin Spacey elleni vádat

Zene, Film & Kultúra

Szexuális zaklatás: ejtették a Kevin Spacey elleni vádat

Zene, Film & Kultúra

TK 08:30

A vádló valamilyen megfontolásból nem akart tanúvallomást tenni.

A vádirat szerint a színész 2016-ban zaklatott egy 18 éves fiatalkorút az egyik bárban Nantucket szigetén. Az akkor 59 éves Kevin Spacey alkoholt vett neki, amit akkor még tilos lett volna fogyasztania a meghívottnak, majd fogdosni kezdte őt.

A színész a bírósági ügy 2019. január 7-i tárgyalását megelőzően zseniálisan vagy arcpirító módon – ezt döntsétek el ti! – a Kártyavár (House of Cards) főhősének, Frank Underwoodnak a bőrébe bújva egy Let Me Be Frank (Hadd legyek őszinte) című, 2018. december 24-én közzétett videóval próbálta bizonyítania igazát.

Azonban szerda délután a vádat ejtették, mert a színészt zaklatással vádoló férfi nem volt hajlandó vallomást tenni. A tárgyaláson a Kevin Spacey-t védő ügyvédek figyelmeztették a férfit, hogy a bizonyítékok manipulálása bűncselekmény. Az állítólagosan zaklatott fiú ekkor megtagadta a vallomástételt, ám azt elmondta, hogy nem törölte a mobiljáról az üzeneteket, és semmilyen módon nem hamisította meg azokat a felvételeket, amiket a rendőrségnek átadott. Azonban a telefon elveszett – állítása szerint.

Mivel a megismételt kérdésre sem tett vallomást, így az ügyszség ejtette a színész elleni vádakat.

Spacey-nek nem ez az első ilyen ügye. Anthony Rapp is szexuális zaklatással vádolta: a férfi azt mondta, hogy ő még csak 14 éves volt, amikor az akkor 26 éves Kevin Spacey rámászott az ágyban. A színész előbb azzal védekezett, hogy nem emlékszik az esetre, majd végül bocsánatot kért.

Tavaly a rendőrség hat zaklatási ügyben nyomozott Spacey ellen, többek között az is felmerült, hogy a Kártyavár forgatásán a stábtagokat is zaklatta.

Borítókép: Kevin Spacey. Forrás: AFP/Angela Weiss