promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megváltoztatták a „13 okom volt” című népszerű sorozat végét
Borítókép:  Netflix
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Netflix a kultikus és sokkoló öngyilkossági jelenetet vette ki a sorozatból.

Szóval vehetjük úgy is, hogy nem megváltoztatták, hanem csak megvágták az első évadot, de ki hogy akarja nézni. A Brian Yorkey regénye alapján készült dráma igen csak népszerű volt a tinik körében, de hát alapból az ő világukba enged betekintést.

A kulcsszereplők a 17 éves Clay Jensen, valamint az elhunyt lánybarátja, Hannah Baker, aki öngyilkosságot követ el, miután képtelen elfogadni a róla terjesztett pletykákat, a barátai viselkedését, valamint azt, hogy nem kap segítséget sem tőlük, sem az iskolájától. Egy doboznyi kazettán meséli el azt a 13 okot, mely döntésében szerepet játszik.

Ennek a végén a készítők nem finomkodnak, és sokkoló módon teljesen megmutatják az utolsó három percben, hogy Hannah miképp vágja fel az ereit, és hal meg a kádban. Az epizód előtt ki is írják, hogy a nézők a zárásnál készüljenek felkavaró képsorokra.

A sorozat után nőtt az önygilkosságok aránya a fiatalabbak körében, de a Netflix kiemeli, hogy bár a szakértők ezt látják bele, nincs bizonyíték, hogy a széria miatt volt. Ők pont azt tapasztalták, hogy a 13 Okom Volt miatt kezdtek el nyíltan beszélni a fiatalabbak a problémáikról.

A készítők megjegyezték, hogy nem szépnek, hanem direkt sokkolónak akarták bemutatni az öngyilkosságot a végén, hogy elvegyék tőle az emberek kedvét, szóval a drámai képsorok nem akartak ötletet adni. Azt viszont nem merték kockáztatni, hogy a szériát betiltsák, így inkább a vágás mellett döntöttek.

A Netflixen tehát már a csonkított változat lesz fent, de akik felháborodnak, köztük én is, hogy emiatt nyúlnak bele egy tökéletesen összerakott művészi alkotásba, azok megfogják találni a módját, hogy megszerezzék az eredeti verziót.

Ha te vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd a mobilról is ingyenes 116-123-as lelkielsősegély-számot!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás