Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Az megvan, hogy a Maffiózók kultikus színésze zenél is?

Az megvan, hogy a Maffiózók kultikus színésze zenél is?

Zene, Film & Kultúra

Az megvan, hogy a Maffiózók kultikus színésze zenél is?

Zene, Film & Kultúra

Toronicza Péter 20:30

Little Steven augusztus 15-én zenekarával, a Disciples of Soul-lal veszi be az Akvárium Klub színpadát.

Silvio Dante karakterét igen csak imádom a Maffiózókban. A figurát Steven Van Zandt játssza el, aki nem csak híres olasz-amerikai színész, hanem Little Steven művésznéven profi zenész is. Zandt a Jersey-i partvidék zenei kultúrájában nőtt fel, és hamar összebarátkozott Bruce Springsteen-nel, így nem csoda, hogy később gitárosként az E Street Band tagja is volt. Ebben az időszakban történelmet írva bekerült a Rock and Roll Hall of Fame legendái közé is.

Zandt 1984-ben hagyta el az E Street Band-et, és csak 1999-ben tért vissza. Érdekesség, hogy a Maffiózók sorozat is ekkor indult. Na, de a tárgytól nem eltérve, a színész-zenész addig nem tétlenkedett: megalapította a Little Steven and the Disciples of Soul együttest, melynek frontembereként számos albumot jelentett meg.

Zandt igazi kreatív tehetség: ír dalszövegeket, producerkedik, alapított egy lemezkiadót, vezetett rádiós műsort, létrehozott egy alapítványt, mely többek között segít jobban megismerni a rock and roll zenét a középiskolások számára, de volt zenei rendező és aktivista is.

Idén látott napvilágot a „Summer of Sorcery” című albuma, amit nevezhetünk egy afféle best of-nak is, mivel az elmúlt 20 év legjobb anyagait tartalmazza. Szóval Zandt a legtutibb zenéivel veszi be az Akvárium színpadát nyár közepén.

Borítókép: Monica Schipper / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP