promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
George R.R. Martin nem változtatja meg a Trónok harca végét
Borítókép:  Angela Weiss / AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Pedig igen erős a rajongói nyomás.

Igazából már nekem is unalmas az, hogy nagyjából ezredik alkalommal írnom, de hát le kell: a rajongók nem voltak megelégedve az HBO-s Trónok harca sorozat végével. David Benioffot és D.B. Weisst már annyi kritika éri, hogy komolyan azt fogom mondani, hogy nekem tetszett, csak ne tartsak már ennyire a tömeggel.

Amúgy például, ha az utolsó két rész történéseit egybe gyúrják, akkor szerintem nem lett volna ekkora szájhúzás, de így is érződik a kapkodás, meg hogy Martin nem osztott meg mindent az írókkal. Egyes karakterek botrányosan háttérbe voltak szorítva, akiknek amúgy biztosan nagyobb szerepük lesz a könyvben. Csak győzzék kivárni a rajongók, mire elkészül.

George R.R. Martin közben beszél a könyvről, de hát nem azt nem tudni, hogy épp miképp halad vele. Az Entertainment Weekly-vel mindenesetre azt megosztotta, hogy a rajongók netes fröcsögése miatt ő bizony nem fogja megváltoztatni a befejezést.

„Ha fejedben megvan a végkifejlet, és azt megváltoztatod, mert valaki másképp látja, vagy nem tetszik neki, az az egésznek felborítja a szerkezetét. Egyáltalán nem olvasom a rajongói kritikákat. Azt a könyvet fogom letenni az asztalra, amit mindvégig akartam. Nos, amikor megjelenik, a közönség vagy szeretni fogja, vagy nem.”

Mindenesetre Martin egészen biztosan velősebben fogja összerakni a befejezést, mint ahogy az HBO összecsapta, így tényleg érdemes lesz rá várni. Hátha Bran is kap majd benne valami normálisabb kibontást, ha már ő lesz az ász.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás