promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Guy Ritchie nélkül készül el a Sherlock Holmes 3
Borítókép:  MovieWeb
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A rendező nem tér vissza a folytatásra.

2009-ben mutatták be a Robert Downey Jr. és Jude Law főszereplésével készült Sherlock Holmes-t, aminek a sztorija önmagában hordozta a folytatás lehetőségét, a film fogadtatását látva pedig egyértelmű volt az alkotók számára, hogy kell a folytatás. Két évre rá, 2011-ben került mozikba a Sherlock Holmes: Árnyjáték, ami ugyancsak anyagi siker lett. Ezek után természetes volt, hogy hamarosan trilógiává bővülhet a mesterdetektív kalandja.

A projekt azonban egyre csak húzódott, tolódott, leginkább azért, mert Robert Downey Jr. túlságosan elfoglalt volt a Marvel-filmekkel. Most, hogy Tony Stark karaktere meghalt a Bosszúállók: Végjátékban, és a színész is felszabadult, elkezdődhettek a Sherlock Holmes 3 előkészületei.

Amit már tudni lehet, hogy Chris Brancato (Narcos) írja a forgatókönyvet, és Robert Downey Jr. visszatér Holmes-ként. Azt még nem erősítették meg, hogy a detektív jóbarátja és társa, John Watson is szerepet kap-e a folytatásban. A karaktert az első két részben megformáló Jude Law azt mondta, nagyon szeretne újra a doktor bőrébe bújni.

A Sherlock Holmes-filmek részben annak köszönhették sikerüket, hogy Guy Ritchie megtöltötte őket egyedi vizualitásával és stílusával. Úgy látszik, ezt a folytatásban már nem kapjuk meg. A Variety közölte a hírt, hogy Guy Ritchie nem tér vissza a Sherlock Holmes-hoz, mert jelenleg túl elfoglalt a The Gentleman című gengszterfilmjével. A film Matthew McConaughey főszereplésével készül, és elvileg 2020-ban lesz a premiere.

Ritchie helyére a stúdió Dexter Fletcher-t szerződtette le, akitől legutóbb zenés filmeket láthattunk. Ő az, aki Bryan Singer után befejezte a Bohém rapszódiát, és ő dirigálta az Elton John életét feldolgozó Rocketman-t. Arra ne számítsunk, hogy Robert Downey Jr. is dalra fakad a Sherlock Holmes 3-ban, nem kell féltenünk a projektet, mert bár Fletcher most egy másik műfajban alkotott, azt senki sem vonhatja kétségbe, hogy Ritchie-hez hasonlóan ő is egy zseniális rendező. Éppen ezért úgy gondolom, hogy jó kezekben van a franchise.

A Sherlock Holmes 3 premierjét 2021. december 21-ére tűzték ki.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás