promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Netflixre érkezik David Fincher legújabb filmje
Borítókép:  Frazer Harrison / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ráadásul egy igen impozáns nevet is sikerült megszerezni főszereplőnek.

Végre film, és nem sorozat, bár az egyik kedvenc rendezőm igen magasra tette azokban is a lécet, mert Kártyavár vagy a Mindhunter mind-mind briliáns szériák. Bár a mester 2017-ben megcsinálta a George Michael: Freedom nevezetű dokumentumfilmet, de a 2014-es Holtodiglan óta nem rendezett nagyjátékfilmet.

Ez most nem thriller lesz, de ettől még a rendező iszonyatosan érdekes témát húzott elő. A „Mank” cím gyorsan megmagyarázható, mivel Herman Mankiewiczről fog szólni, akit Gary Oldman alakíthat majd.

Fincher új látomása a filmtörténelem egyik legnagyobb klasszikusának, az Aranypolgárnak az elkészítését készül bemutatni, előtérbe helyezve Mankiewiczet. Orson Welles mindent csinált a filmben, ő volt a producere, a rendezője, a forgatókönyvírója, azonban a szkriptet Mankiewiczel közösen rakták össze, aki briliáns író volt akkoriban.

Az Aranypolgár Charles Foster Kane életét követi nyomon, aki karrierje elején egy a társadalmat szolgáló kiadói birodalmat épít fel, de később elfogja a hataloméhség. Az 1941-es alkotás mindenképpen a kötelezők között van, és az bizony egyáltalán ne ijesszen el minket, hogy régi.

Fincher a Mankben is adni akar a hangulatnak, és fekete-fehérben fogja elkészíteni. Mankiewicztól Welles el akarta venni a dicsőséget, de az alkoholista író harciassága minden akadályon átlendítette, hogy végül Hollywood kultikus alakja legyen.

A rendező mindenképpen el akarta készíteni ezt a filmet, és nem csak azért, mert egy briliáns történetet lát benne, hanem mert a forgatókönyvét a néhai édesapja, Howard Fincher írta.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás