promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A 20 éves Amerikai pite szereplői akkor és most
Borítókép:  Empire
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Valakin nem fogott az idő vasfoga. De hova jutottak ezalatt a 20 év alatt a színészek?

Éppen kedd este botlottam bele az Amerikai pitébe, mikor a TV-ben valami nézhető műsort kerestem. Aztán eszembe jutott, hogy 1999. július 9-én mutatták be ezt az „újgenerációs” vígjátékot, ami éppen kedden volt 20 éves. Hihetetlen, hogy így repül az idő!

A mindössze hat hét alatt megírt forgatókönyvből készült film akkora sikert hozott – nem csoda, hiszen témáját tekintve az első volt a piacon –, hogy két évre rá jött is az Amerikai pite 2 (2001), majd az Amerikai pite: Az esküvő (2003), és néhány felejthető, sőt említésre sem méltó epizód után újra összeállt az eredeti brigád az Amerikai pite: A találkozóban (2012).

Ha jobban belegondolok, nem sok mindenkit tudnék más filmekből, sorozatokból feleleveníteni, ezért az évforduló alkalmából kicsit utánajártam, hogy a fő karaktereket alakító színészek hova jutottak az első Amerikai pite film óta.

Jason Biggs – Jim Levenstein

Jason Biggs játszotta Jim-et, akinek első szexuális élménye egy almáspitéhez köthető. A színész a 2000-es évek elején több filmben is szerepet kapott, mint például a Pasik és csajokban, a Lúzerben, a Kutyahidegben, és a Csak az a szexben. TV-s megjelenései között van Az élet narancssárga oldala és a Négy szingli, egy eset. 2012 és 2014 között pedig a Nickelodeon Tini nindzsa teknőcök animációs sorozatában adta Leonardo hangját.

Alyson Hannigan – Michelle Flaherty

A Pite után a színésznő a Buffy, a vámpírok rémében folytatta karrierjét, ami a legtöbb feltörekvő fiatal színésznek egy ugródeszka volt. A sorozatban ő alakította Willow Rosenberg-et 2003 májusáig, mikor a sorozat befejeződött. Néhány kisebb szerepet követően csatlakozott az Így jártam anyátokkal szereplőgárdájához, amiben az egyik főszereplőt, Lily-t játszotta. Biztos vagyok benne, hogy a legtöbb embernek az Amerikai pite után ez a sorozat jut eszébe, ha szóba kerül Alyson Hannigan neve.

Chris Klein – Chris Ostreicher

A színész az Amerikai pite után a Rollerball – Könyörtelen játékban és Az itt a földönben kapott főszerepet, de láthattuk Ryan Reynolds oldalán a Csak barátokban, és Randall Wallace Katonák voltunk című filmjében. 2012 és 2013 között a Disney TRON: Uprising animációs sci-fi sorozatában adhatta Dash hangját, és ő alakította Cicada karakterét a The Flash 5. évadában.

Mena Suvari – Heather

1999-ben a Pitéből egyből egy rózsaszirmokkal teli fürdőkádba vetette bele magát, mikor elvállalta az Amerikai szépség főszerepét Kevin Spacey oldalán. Filmszerepei mellett az American Horror Story-ban és az American Woman sorozatokban láthattuk.

Thomas Ian Nicholas – Kevin Myers

A színész nem büszkélkedhet hosszú credit-listával, amiben őt láthattuk, az A vonzás szabályai, a Raboljuk el Sinatrát!, a Halloween: Feltámadás, és a Timothy Susanin könyvéből készült Walt before Mickey (2015), amiben ő alakította a fiatal Walt Disney-t.

Tara Reid – Vicky Lathum

Az Amerikai pite után a színésznő a Buliszerviz című vígjátékban játszott Ryan Reynolds-al, majd A főnököm lányában Ashton Kutcher-el. Ismertebb alakításai közé tartozik a Sharknado cápa-trash filmek April Wexler karaktere.

Seann William Scott – Steve Stifler

A Bránermájszter számos filmben szerepelt, mint például a 2010-es Két kopperben, a Példátlan példaképekben, a Cool túrában, vagy a Hé haver, hol a kocsim?-ban. Emellett ő adja Ropsz, a oposszum hangját a Jégkorszak-filmekben, a Fox Halálos fegyver sorozatában pedig ő alakította Wesley Cole-t a széria harmadik és egyben utolsó évadában, miután a karaktert eredetileg játszó, Clayne Crawford-ot magaviseleti problémái miatt kirúgták.

Shannon Elizabeth – Nadia

A bombázó cserediák, miután bepróbálkozott Jim-nél, szerepet vállalt a Jay és Néma Bob visszavágban és a Horrorra akadva első részében. Ezt követően áttért a horror műfajhoz, szerepelt a 13 kísértetben, a 2004-es Vérfarkasban és A démonok éjszakájában. Ezután nemigen szerepelt többet, mivel azóta is lefoglalja non-profit állatmentő szervezete, amelyet Dél-Afrikában, Fokvárosban alapított.

Eugene Levy – Mr. Levenstein

A színész az egyetlen, aki a létező összes Amerikai pite filmben szerepelt. Természetesen előtte és utána is számos projektben láthattuk, többször dolgozott együtt Steve Martinnal, Az örömapában, a Tucatjával olcsóbb 2. részében, és a Több a sokknál-ban. Animációs filmekben is hallottuk már a hangját, a Túl a sövényen-ben ő adta Lou, az urzon hangját, a Szenilla nyomában pedig az emlékezet kiesési problémáival küzdő kis kék hal apját, Charlie-nak kölcsönözte a hangját.

Natasha Lyonne – Jessica

Shannon Elizabeth-hez hasonlóan ő is szerepelt Horrorra akadva filmben, de ő a második részben. Emellett láthattuk a Kate és Leopold-ban, TV-s sorozatokban pedig Az élet narancssárga oldalában és a Portlandia-ban. Jelenleg a Netflix Russian Doll c. sorozatában láthatjuk, de a novemberben debütáló Honey Boy-ban is szerepel Shia LaBeouf oldalán.

Eddie Kaye Thomas – Paul Finch

Az Amerikai pite után nem futott be sikeres karriert. Rövid, vagy rövid időn belül elkaszált sorozatokban kapott szerepet, ezek közé tartozik a Kergetjük az amerikai álmot és a Brutally Normal. De láthattuk a Skorpió – Agymenők akcióban sorozatban, az Amerikai faterben pedig, mint Barry szólalt meg.

Jennifer Coolidge – Stifler mamája

Doktor Szöszi 1-2., Los Angeles-i tündérmese, Távkapcs, Austenland, és még sorolhatnánk azokat a filmeket, amelyekben játszott 1999 után. TV-s karrierje néhány felejthető sorozatszerep és szinkronban kimerül, vendégszerepeiről viszont érdemes említést tenni, ugyanis láthattuk a Jim szerint a világban, a Jóbarátokban és a Szex és New Yorkban is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás