promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Sony miatt ugorhat a Pókember 3 – pedig ellenfél-jelölt van már
Borítókép:  CBR
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Sony miatt bajba kerülhet a Pókember 3. része. Jon Watts viszont már a folytatásra készül, nem is akármilyen ellenféllel.

Egy hete mutatták be a Marvel Univerzum harmadik fázisát lezáró Pókember: Idegenben című filmet, ami azóta folyamatosan tarol nem csak Amerikában, de a hazai mozikban is. A hálószövő új szólókalandja eddig 588 milliót hozott globális szinten.

2015-ben a Pókembert alakító Tom Holland 6 filmre írt alá a Marvel-nek, ami a megállapodás szerint három önálló és három egyéb MCU-filmet jelentett. Holland először a 2016-ban bemutatott Amerika kapitány: Polgárháborúban tűnt fel, majd rá egy évre megérkezett a Pókember: Hazatérés, ami ugyancsak sikert aratott. A Végtelen háború és a Végjáték után július 4-én befutott a Pókember: Idegenben, szóval ha jól számolunk, a hat filmből lement eddig öt.

Akik látták a Pókember: Idegenbent, tudják, hogy milyen csavart kaptunk az egyik stáblistás jelenetben, szóval biztosra vehetjük, hogy Tom Holland még kap egy önálló filmet. Hogy aztán a Pókember 3. része a Marvel negyedik fázisában kap-e helyet, azt egyelőre nem tudni, és leghamarabb csak július 20-án, szombaton derülhet rá fény, ugyanis ezen a napon jelenti be a stúdió a következő évek szuperhős-mozijait a San Diego-i Comic Con-on.

És az se biztos, hogy utoljára látnánk Pókembert az MCU-ban, mert biztos vagyok benne, hogy mindkét fél szó nélkül meghosszabbítaná a szerződést. Ám ez nem ilyen könnyű! Mivel a Pókember jogai még mindig a Sony-nál vannak, akik négy éve közös produceri egyezséget kötöttek a Marvel-val, ami magában foglalta azt, hogyha a hálószövő második önálló kalandja, vagyis az Idegenben nem éri el az egymilliárd dolláros bevételt, akkor a Sony teljes mértékben visszakapja a karakter fölötti irányítást. Ez önmagában még ijesztőnek is hangozhatna, ha nem említettem volna már fentebb, hogy az Idegenben egy héttel a premier után már a 600 millió küszöbét súrolja, szóval dobnék egy hátast, ha nem jönne össze az egymilliárdos álomhatár.

Most viszont foglalkozzunk azzal, hogy mi van akkor, ha tényleg zöld lámpát kap a Pókember 3. Ki jöhet szóba ellenfélként? A Hazatérést és Idegenbent is rendező Jon Watts azt mondta, szíve szerint Kraven, a Vadászt szabadítaná rá Peter Parkerre. Ez azért lenne érdekes, mert a képregényekben létezik egy „Sinister Six” (Baljós Hatos) formáció, ami Pókember legnagyobb ellenfeleiből alakult meg. Ebbe a hatosba tartozik Keselyű, Mysterio, Kraven, Doctor Octopus, Homokember és Electro.

Gondoljuk végig, Keselyű a Hazatérés főgonosza volt, az Idegenben Mysterio karakterét hozta elő, és Jon Watts most Kraven-t akarná az MCU-ba? Gondolhatnánk, hogy ez egyértelmű célzás arra, hogy végül összeállhat a Sinister Six, ha nem is a Pókember 3-ban, de egy későbbi filmben, ha nem hallottuk volna már Watts egy korábbi kijelentését, hogy elsősorban olyan negatív karaktereket akarnak Tom Holland ellen felvonultatni, akiket még nem láttunk élőszereplős Pókember-filmekben. Ezek alapján Doctor Octopus, Electro és Homokember is kiesne. Viszont Kraven szerepére lenne már jelentkező, méghozzá az a Stefan Kapičić, aki a Deadpool filmekben Colossus-t alakította. A színész a Geek Vibes Nation egyik Twitter-bejegyzése alatt fejezte ki érdeklődését a szerep iránt, mindössze ennyivel:

„Én. Mint Kraven”.

Szóval érdekesen bonyolódnak a szálak a Pókember-filmek körül, de talán július 20-án már okosabbak leszünk. Most azonban hadd hozzak elő egy személyes listát azokról a gonosztevőkről, akiket én látnék szívesen az MCU-ban.

Venom

Gondolom senki sem lepődött meg rajta, hogy őt is idesoroltam. Ha valaki, akkor Venom alaposan meg tudná szorongatni a kis Peter Parkert, főleg, ha Tom Hardy játszaná. Erre azonban jelenleg kevés esély van, de ha a Disney úgy dönt, hogy megvásárolja a Sony-t, akkor onnantól szabad a pálya, hogy ezt a két ikonikus karaktert egymásnak eresszék.

Chameleon

Na ő azért is lenne érdekes, mert a képregények szerint ő Kraven, a Vadász 2. unokaöccse és bűntársa. És mikor Kraven egy, a Pókember ellen vívott küzdelme után öngyilkos lett, Chameleon megfogadta, hogy bosszút áll a hálószövőn. Különleges képessége az övében rejlik, melynek segítségével képes bárkinek a külsejét felvenni, sőt, még a hangját is utánozni. Mekkorát ütne, ha egy Kraven elleni csatározás után a negyed Pókember filmben Chameleon akarná legyőzni Petert. És mondjuk úgy férkőzne a közelébe, ha felvenné May néni vagy Happy alakját. SPOILER: Az Idegenben egy Dimitri nevű karaktert is bemutat Fury-ék oldalán, és a képregényekből tudni, hogy Chameleon eredeti neve Dmitri Smerdyakov Kravinoff.

Morbius

Az köztudott, hogy a Sony a Venom-hoz hasonlóan egy önálló Morbius-filmet is készít, a címszereplőt pedig Jared Leto alakítja majd. De itt megint csak el tud kalandozni az ember azzal kapcsolatban, hogyha a Disney felvásárolja a Sony-t, Leto Morbiusa is szembekerülhetne Tom Holland-al.

Fekete Macska

Jó, őt nem nevezném gonosztevőnek, sokkal inkább Pókember őrült barátnőjeként emlegetik, aki rajong Peter-ért, de szeret keresztbe tenni neki. Voltaképpen ugyanolyan, mint a DC-nél Macskanő karaktere, nincs szuperképessége, egy besurranó tolvaj feszülős macskaszerkóban. Őt nem, mint önálló negatív karakternek tudnám elképzelni, sokkal inkább egy önálló Pókember-film egyik mellékszereplőjeként, Peter társaként.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás