Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Ez hozza meg Renée Zellweger újabb Oscarját?

Ez hozza meg Renée Zellweger újabb Oscarját?

Zene, Film & Kultúra

Ez hozza meg Renée Zellweger újabb Oscarját?

Zene, Film & Kultúra

Toronicza Péter 09:14

Begördült a Judy előzetese, amiben bámulatos átalakulást csinált a színésznő.

Persze tudjuk, hogy ez nem mindig elég az Oscarhoz, de a jelölést valószínűleg már zsebben érezheti. Ráadásul a sztorit is igen csak drámaira vették, mivel az alkotás Judy Garland színésznő és énekes életének utolsó periódusát készül bemutatni.

Ugyebár Garland legismertebb szerepe Dorothy volt, az Óz, a csodák csodájában. Már gyerekszínészként óriási sztár lett, és innentől folyamatosan rivaldafényben volt. Valamilyen szinten érthető is, hogy ezt nem tudta kezelni, és elkezdett szétesni az élete.

A film eseményei 1968 és 69 között játszódnak. Garland öt héten át folyamatosan fellépett a The Talk of the Town klubban Londonban. Ezt ma már ne így keressük, mivel Hippodrome Casino néven ismerhető. Tény, hogy az énekes a teltházas előadásokkal visszatért a helyes útra, de a függőségén már ez sem tudott segíteni, így Garland gyógyszer-túladagolásban hunyt el 1969-ben.

Az alkotásban Finn Wittrock játssza Mickey Deanst, Garland akkori vőlegényét (Ekkor már ötödik férjét készült elfogyasztani), és Michael Gambon a színésznő menedzserét.

Remélhetőleg a félig zenés-film valóban erős lesz a történet szempontjából is, ami Peter Quilter musicalje, az End of the Rainbow alapján készült.

A nagy felemelkedést és ismételt zuhanást Amerikában szeptember 27-én mutatják be, nálunk meg majd még kiderül.

Borítókép: IMDb