Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Meghalt az Irigy Hónaljmirigy örökös tagja

Meghalt az Irigy Hónaljmirigy örökös tagja

Zene, Film & Kultúra

Meghalt az Irigy Hónaljmirigy örökös tagja

Zene, Film & Kultúra

Promotions 10:02

Az Irigy Hónaljmirigy alapító tagja volt Ambrus Zoltán, aki gitározott, énekelt a bandában. Autóbalesete után már nem volt képes ugyanarra a munkára, mint korábban, de az együttes örökös tagja maradt. Hosszan tartó betegség után hunyt el 54 évesen.

Ötvennégy éves korában elhunyta az Irigy Hónaljmirigy együttes örökös tagja, Ambrus Zoltán. A zenekar Facebook-oldalán közölte a hírt vasárnap éjjel. Hosszan tartó betegség gyötörte a volt zenészt, a család kérésére további részleteket nem szeretnének közölni halálával kapcsolatban.

Az 1990-ben, egy szilveszteri éjszaka megalakult banda alapító tagja volt Ambrus Zoltán. Rajta kívül a jelenlegi tagok közül Kabai László, Molnár Imre, Sipos Péter volt ott a kezdetekkor. 1993-ban készítették el első demo lemezüket, Ambrus Zoltán gitározott és énekelt.

Ambrus a Blikk cikke szerint 2005-ben súlyos autóbalesetet szenvedett, s valószínűleg emiatt a koncertekre már nem ment el az zenei paródiákat előadó együttessel. Időközben elveszítette házát, szerelmét, a karrierje is vakvágányra került. Közel tíz évig tartott a felépülése, olyan súlyosak voltak a sérülései, hogy újra kellett tanulnia beszélni. Emiatt került be a csapatba Csarnoki Antal, aki idővel állandó taggá vált.

(Fotó: irigyhonaljmirigy.network.hu)


Ambrus 2015-ben még egyszer színpadra állt az IHM-mel a 25., jubileumi koncerten. Az utóbbi években alkalmi munkákból élt, de rendkívül leromlott az állapota.

Borítókép: Facebook/Irigy Hónaljmirigy