Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Russell Crowe is szerepelt volna a Gyűrűk urában

Russell Crowe is szerepelt volna a Gyűrűk urában

Zene, Film & Kultúra

Russell Crowe is szerepelt volna a Gyűrűk urában

Zene, Film & Kultúra

Toronicza Péter 19:30

Ha jó volt gladiátorként, akkor valószínűleg Aragorn szerepe is ment volna neki.

Gondolom már senki se tudná elképzelni a Gyűrűk urát Viggo Mortensen nélkül. Valóban tökéletes választás, pedig Russell Crowe is ki volt nézve a szerepre. Ott volt még persze Stuart Townsend, de őt már az elején kilőtték, mivel nem tartották elég idősnek hozzá.

Crowet Howard Stern faggatta a műsorában, és előkerült a Gyűrűk ura téma is. Stern felkészült volt, mivel azonnal rákérdezett, hogy valóban igazi-e, hogy felajánlották a színésznek Aragorn szerepét, ráadásul nem kis gázsiért: a film bevételének 10 százalékáért.

A színész rá is vágta, hogy valóban így volt, azonban érezte Peter Jackson rendezőn, hogy nagyon nem őt akarja látni a filmben, így ezért mondott nemet a felkérésre.

„Kényszerből vette fel a kapcsolatot velem, mert akkor nagyon futott a nevem, és engem akartak látni minden filmben. Telefonon beszéltünk, és végig éreztem, hogy valaki másra gondolt. Később ugyebár kiderült, hogy Viggo volt az. Nem lehet erőltetni, engedni kell, hogy azt a színészt szerződtesd, akit szeretnél a vásznon látni.”

Úgy látszik, hogy Crowet nem zavarja az őrületes bevételkiesés, és végül Viggo Mortensen valóban kultikus karaktert tudott faragni Aragornból.

Borítókép: COLLECTION CHRISTOPHEL © StudioCanal