promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rengeteget bagóznak a Netflix sorozataiban
Borítókép:  Netflix
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nem propaganda ez, csak így jött ki a lépés. Amúgy esküszöm nekem fel se tűnt, amíg nem futott be a kutatás. 

Ha meg kellene mondanom, hogy ki a legkultikusabb cigarettázó karakter számomra, akkor a bagóst mondanám az X-aktákból, akit direkt ezzel kötöttek össze a szériában. Akárhányszor feltűnt, mindig cigi lógott a szájában. A színész, William B. Davis már korábban leszokott a dohányzásról, így az általa szívott cigik gyógynövényből készültek, szóval dohány és nikotinmentesek voltak.

Általában amúgy ezt a trükköt alkalmazzák, mert meglepődnénk, hogy egy-egy jelenet felvételéhez mennyi bagót kellene elnyomni. Ezért is van sokszor az a hiba, amit az éles szeműek kiszúrnak, hogy az egyik jelenetben még rövid a cigi, a másikban meg már hosszú.

Az X-akták főgonoszának ez a része volt, azonban nem mindig kötelező a cigi, de a Netflix úgy tesz, mintha az lenne. Maga a streamingszolgáltató is meglepődött, hogy mennyit bagóznak az eredeti szériáiban. Az érdekes felmérést a Truth Initiative rakta össze. A szervezet megvizsgálta a 2016-17-es évadokat, és összesen 1209 dohányszerepeltetést talált a szériákban. Ebben benne van az is, ha csak egy cigisdoboz van az asztalon.

Ebből a számból meglepő módon 866 volt a Netflixhez köthető, 343 pedig más szolgáltatóhoz. Ezekből az Unbreakable Kimmy Schmidtben 292-szer, a Stranger Thingsben 262-szer, míg az az Orange is the New Blackben 233-szor tűnik fel a bagó. A kutatás főleg azokra a szériákra fókuszált, amik a fiatalok körében népszerűek.

A Netflix az eredményt látva azt ígérte, hogy visszaszorítja a cigit a sorozataiban, és csak akkor engedi képernyőre, ha elengedhetetlen a történet vagy a karakter szempontjából.

Persze tegyük hozzák, hogy a fiatalok nem éppen a Netflix miatt fognak rákattanni a bagóra.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás