promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Pótanyát játszik legújabb filmjében Nicole Kidman – itt a magyar előzetes
Borítókép:  Nicole Kidman a Hatalmas kis hazugságok című sorozat második évadának bemutatóján. Forrás: AFP/Angela Weiss
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Donna Tartt 2014-es, Pulitzer-díjjal kitüntetett regényéből készült Az aranypinty című film, Nicole Kidman főszereplésével.

Az Aranypinty főszereplője a serdülő Theo (Ansel Elgort), aki édesanyja brutális halála és édesapja távolléte miatt nevelőszülőkhöz kerül. A fiú egyáltalán nem tud beilleszkedni a tehetős család mindennapjaiba, miküzben egyfolytában az anya hiányától szenved. Egy dologhoz ragaszkodik, mégpedig egy kis méretű festményhez, amit még az anyja halála előtt néztek meg közösen. Ez az élmény indítja el a lejtőn Theo-t.

Donna Tartt könyve a The New York Times bestsellerlistáján a második helyen nyitott 2014-ben, majd természetesen hamarosan első lett, és negyven héten keresztül ott volt a Top 10-ben. Harminc nyelvre lefordították, köztük magyarra is, és a nagy stúdiók azonnal meglátták benne a lehetőséget. Végül a Warner nyerte meg a licitversenyt.

Ansel Elgort mellett a másik főszereplő Nicole Kidman, aki Theo nevelőanyját játssza, de a filmben láthatjuk még Luke Wilson-t, Jeffrey Wright-ot és Sarah Paulson-t – írja az Index.

A filmet szeptember 19-én mutatják be a magyar mozikban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás