Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Őrületes fordulat történt a The Walking Dead képregényben

Őrületes fordulat történt a The Walking Dead képregényben

Zene, Film & Kultúra

Őrületes fordulat történt a The Walking Dead képregényben

Zene, Film & Kultúra

Toronicza Péter - 2019.06.06. 15:40

Elért egy olyan ponthoz a képregény, ahonnan már nincsen visszaút. Spoileresen tárgyalunk tovább.

A The Walking Dead nem úgy megy, mint a Trónok harca, Robert Kirkman alkotó jóval előrébb jár a könyvekkel, mint a sorozat. Bár a széria inkább csak fő elemekben támaszkodik a képregényre, de olykor még abban sem. Például felhozhatjuk itt azt is, hogy a sorozat alkotói úgy döntöttek megölik Carlt, míg a képregényben nagyon is él és virul.

De mi az a pont, ami visszafordíthatatlan már a képregényben is? Az az, hogy Kirkman kiírta a könyvből Rick Grimest.

Kirkman már nyilatkozott olyanokat, hogy lassan pontot szeretne tenni a képregény végére, mivel szinte már minden ötletét ellőtte, amit ellehetett. Rajongó barátaim meséltek arról is, hogy a csapat találkozik olyan fenntartható civilizációkkal, ahol már nincsen szükség harcra, és minden szép és jó. Rick még is az ellenség keze által hal meg, mivel a konfliktusok sosem fognak tudni megszűnni egy ilyen világban.

A történet szerint Rick egy polgárháborút akadályoz meg, szokásához híven békés megoldásokkal. Az emiatt háttérbeszorult kormányzó, Pamela Milton fiának ez nem tetszik, így egy éjszaka a saját otthonában lövi agyon a The Walking Dead fő karakterét. Hát ide jutottunk, Kirkman ezt a sorsot szánja Ricknek, egy idegesítő Sebastian nevezetű suhanc teszi el láb alól az éj leple alatt.

Rick ráadásul zombivá változik, és a képregényben még igen csak jelen lévő fiának, Carlnak kell végeznie vele.

Ez az egész a 192. kötetben történik meg, és a 200-at még biztosan meg fogja élni a történet. Azonban ez egy előre mutatás is, hogy közeledünk a végéhez? Végre feltűnik valahol egy vakcina, ami megállíthatja a zombiapokalipszist, vagy Kirkman egy egész más lezárást tartogat a számunkra? Elég szomorú, hogy Rick ezt már nem láthatja.

A Ricket alakító Andrew Lincoln már otthagyta a sorozatot, azonban Scott M. Gimplevel, az AMC tartalomigazgatójával már régen megállapodtak abban, hogy három The Walking Dead filmet tesznek le az asztalra, és mindegyiknek a fő mozgatórugója Rick karaktere lesz. Valószínűleg ott is készülnek majd búcsúzni tőle.

Borítókép: Skybound