promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nyugat ünnepel: magyar minecraft film a normandiai partraszállásról
Borítókép:  A normandiai partraszállás egyik legeredetibb feldolgozása a magyar minecraft film (YouTube)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Trump és Macron a háborús veteránokkal találkozott a D-nap, vagyis A leghosszabb nap 75. évfordulóján a normandiai Colleville-Sur-Merben, amelyet június 6-án az egész nyugati világ ünnepel. Filmek sokasága lát napvilágot, de korábban készült egy igen eredeti magyar feldolgozás is. 

A nyugati világ a legmagasabb politikai körök találkozójával, szemtanúk, túlélők meghívásával ünnepli most, június 6-án a D-nap, vagyis a normandiai partraszállás 75. évfordulóját. Trump és Macron is ezért ölelte, csókolta egymást délelőtt Normandiában, majd

a találkoztak az akkori háborús hősökkel.

160 háborús veterán jött el most, 2019-ben a nyugat-franciaországi helyszínre, sokan maguk is a partra szálló egységek tagjai voltak.

A legidősebb jelen lévő veterán elmúlt 100 éves. 

A megemlékezések helyszíne az amerikai katonai temető volt, amelyben 9000 tengerentúli katona földi maradványait őrzik. Átadták a brit hősök emlékművét is.

Az 1944-es partraszállás, amely

A leghosszabb nap néven is bevonult a történelembe, hiszen június 6-tól augusztus 25-ig tartott.   

Az euronews élőben közvetítette a nagyszabású eseménysorozatot. A National Geographic premierekkel, ritkán látott képsorokkal készült a partraszállás évfordulójára: 

[[cikk]] 

Se szeri, se száma a nyugati világ megemlékezesinek, ugyanakkor az 1944-es háborús esemény talán legeredetibb feldolgozása egy néhány évvel ezelőtti magyar minectaft film: 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás