Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Az oroszok a kukába vágták az Elton Johnról szóló film szexjeleneteit

Az oroszok a kukába vágták az Elton Johnról szóló film szexjeleneteit

Zene, Film & Kultúra

Az oroszok a kukába vágták az Elton Johnról szóló film szexjeleneteit

Zene, Film & Kultúra

MTI 18:18

Kivágták a szexjeleneteket az Elton John brit rockzenész életéről készült, Rocketman című film orosz változatából.

A nagyközönség június 6-tól láthatja Oroszországban Elton John brit rockzenész életéről készült, Rocketman című filmet. Igaz, nem az a változat kerül majd a nézők elé, ami mondjuk Nyugat-Európában. Ugyanis az orosz változatból kivágták a szexjeleneteket

A beszámolók szerint az alkotásból Oroszországban egyebek között kiollózták az Elton John filmbeli megszemélyesítője, Taron Egerton és a menedzserét, John Reidet alakító Richard Madden 40 másodperces ágyjelenetét.

Ezt egyébként az amerikai Paramount stúdió is kihagyatta volna Dexter Fletcher rendezővel az alacsonyabb korhatár-besorolás érdekében, ám Elton John ragaszkodott hozzá, hogy az életével kapcsolatban mindent bemutassanak.

Az orosz verzióból a kábítószer- és alkoholfogyasztást ábrázoló jelenetek mellett kimaradt a melegszex összes ábrázolása, sőt a végen kihagyták azt a közlést is, hogy Elton John melegházasságot kötött és gyerekeket nevel.

Anton Dolin filmkritikus a közösségi médiában azt írta, hogy a filmből eltávolított ötpercnyi anyag „nagyon fontos” az eredeti művészi koncepció szempontjából. 

Az orosz kulturális minisztérium sajtóosztálya az Interfax hírügynökséggel közölte, hogy a tárca nem kérte a jelenetek kivágását. A Cannes-ban bemutatott film oroszországi forgalmazója, a Central Partnership az Iszkussztvo Kino (Filmművészet) folyóirat online kiadását arról tájékoztatta, hogy a „változtatásokkal” a filmet az orosz jogszabályi környezettel akarták összhangba hozni.

Borítókép: IMDb