promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„Azért lett house music, mert az alkotók a zenéket a saját házaikban kezdték el írni"
Borítókép:  FRAZER HARRISON / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Előkerült egy híradó 1986-ból, amelyben a nézőknek a house zenét mutatják be.

A mai értelemben vett, modern elektronikus zene (főképp a techno és a house) Detroitból, illetve egy másik amerikai nagyvárosból, Chicagoból eredeztethető. Már a törzsi kultúrákban megjelenő, négynegyedes ütemvilág az 1980-as évek közepén, végén szintetizárotok, bakelitek és dobgépek kíséretében robbant be az underground világába.

Most az electronicbeats.hu egy olyan híradóra bukkant rá 1986-ból, amely rövid hírblokkban számol be a „house music" létezéről. Ahogy azt a bemondó hölgy igencsak leegyszerűsítve jelzi,

„azért house music, mert az alkotók a saját házaikban kezdték el írni, majd darabjaikat a Warehouse és a Powerhouse nevű helyeken játszották le."

Persze, azért ennél jóval többról van szó. Például egy 2009-es könyvből kiderült egy Chicagoban 1977 és 1983 között létező helyet a The Warehouse kezdték el house-ként emlegetni. Innen jöhet a műfaj megnevezése. Egyébként ezen a helyen játszott az a DJ Frankie Knuckles, akit a house zene keresztapjaként emlegetnek.

Azt is érdemes megfigyelni, hogy a fekete bőrű lakosság, amelynek köreiből kiindult a zenei irányzat, miként mozog a négynegyedes ütemekre.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás