promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nézettségi rekordot hozott a Trónok harca fináléja
Borítókép:  Helen Sloan - HBO
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Azonban történt valami, amire senki sem számított: ez lett a legutáltabb rész.

Az HBO egyik szeme sír, a másik meg nevet, de ilyenkor beindul minden ember fejében a filozofálgatás: vajon számít-e nekik ilyenkor a közönség ellenszenve, amikor a céljukat elérték? Igazából kellene, de szerintem most először azért csorog a pezsgő, mert óriási nézettséget tudtak hozni.

Összesítve 19,3 millió ember volt kíváncsi a befejező rész premierjére, és a többség nem neten nézte, mivel ebből 13,4 millió a tévénéző, aki például nem az HBO GO-n tekintette meg. Volt olyan ismerősöm, aki hétfőn hajnali 3-kor már ott csücsült a tévé előtt. Ugyebár a csatorna ezt eredeti nyelven adta, felirattal. A szinkronos változatot előnyben részesítők még csak az első két részt kapták meg.

Csodás számok a nézettséget tekintve, viszont amellett meg nehéz elmenni, hogy ez lett a széria leggyengébb epizódja, legalábbis a közönség szerint. Cikkünk írásakor több mint 140 ezer szavazat után 4,4-en áll a finálé az IMDb-n. Innentől ez a legcsúfosabban leszavazott Trónok harca epizód a nézők részéről.

Az is érdekes, hogy az IMDb-n a nyolcadik évad kapta a leggyengébb mutatókat. Stephen King pont a múltkor vette védelmébe a sorozatot, mivel azt mondta, a rajongóknak csupán annyi bajuk van, hogy a végéhez közeledik a Trónok harca, és ezt roppant nehéz feldolgozni. Ilyenkor kicsit magasabbak az elvárások, de hátha később megnyugodnak a kedélyek.

Közben a petíciót, ami a Trónok harca nyolcadik évadának újraforgatását követeli, lassan már másfél millióan írták alá.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás