promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vajon az új Oasis-dokufilm is botrányba fullad majd?
Borítókép:  AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Beatles óta nem volt olyan népszerű pop-rock banda britföldön, mint az Oasis. A 2009-as feloszlás óta eltelt időről film készült. Liam Gallagher a főszereplője.

Aki szereti a rockot, bizonyára van valamilyen véleménye az Oasis zenekarról, mely 2009-ben oszlott fel végleg. A manchesteri banda sztorija a lenyűgöző sikerek mellett a Gallagher-testvérek tűz-víz kapcsolatáról szólt onnantól, hogy az idősebbik Noel csatlakozott a Liam vezette együtteshez. Komoly veszekedések, drogügyek, piálások, verekedés után 2009-ben bomlott fel végleg Nagy-Britannia és a világ egyik legbefolyásosabb zenekara.

Több Guinness-rekordot tartanak (a leghosszabb ideig brit top-10-ben játszott dal, a leghosszabb ideig a top-75-ben ragadó dal/album). További érzékletes tény, hogy feloszlásuk után egy évvel kapták meg az „elmúlt 30 év legjobb albuma” díjat a 2010-es Brit Awards-on.

A feloszlás óta eltelt időszakról új dokumentumfilm készült, melyet június 6-án mutatnak be a mozikban. 2016-ban már készült egy dokumentumfilm az Oasisről, Supersonic címmel. Íme az új film trailere:

A film főszereplője Liam Gallagher, aki máig azzal vádolja bátyját, hogy miatta széledt szét a banda, s ezt a filmben is megerősíti.

A faszi miatt oszlott fel a csapat. Semmi kétség, gyűlöljük egymást.

A filmben Liam felkeresi régi családi otthonukat, ahol feleleveníti többek között, hogy pisilt bele apja kazettás magnójába.

A dokufilmben feltűnik David Beckham és Stormzy mellett Kate Perry. Megszólal a Gallagher-tesók édesanyja, Peggy is, aki arról beszél, hogy Liam az égvilágon semmit sem változott az idők során.

A június 6-i bemutatón a radiox.xo.uk cikke szerint mindkét Gallagher ott lesz a londoni Alexandra Palace-ban. Hogy hány biztonsági embert kell majd közéjük állítani, arra a fogadóirodákban lehet majd megtenni a téteket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás