promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Friss dallal jelentkezett az egyik legigényesebb magyar cover banda
Borítókép:  Ildi Rider promó
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

2017 januárjában egy tagcserével alakult ki az Ildi Rider mostani felállása: Árvai Ildikó – ének, Ladocsi Gábor – gitár, Hudák Attila – bass, Nagy Ferenc – dob, vokál, Gaál Szilárd – ének, gitár.

Ladocsi Gábort kérdeztük a zenekar aktuális dolgairól:

„Januárban egy kicsit átgyúrtuk a műsort az új tag érkezésével, Szilárd egyébként gyorsan beilleszkedett és bírja a gyűrődést. A cover band koncepción nem változtattunk, csak eltoltuk a műsort a magyar nyelvű dalok felé. A repertoárban sok LGT szám szerepel, ez közös nevező a tagok között – egyórányi anyaguk van tőlük –, de Bikini, Magna Cum Laude, Republic, Kowalsky, Tina Turner, Doobie Brothers, Eric Clapton, ZZ Top szerzeményeket is játszunk. Mindenképpen a bluesban gyökeredző számok élveznek prioritást és azt is kijelenthetjük, hogy ezek valamelyik korszak nagy slágerei voltak a ’70-es évektől napjainkig. Némileg áthangszerelve szólnak a dalok, fontos szerepet kapnak a vokális témák is. Mivel két énekesünk is van, így duettes dalaink is vannak, például egy Hooligans nótát is így raktunk össze. Készültek már saját számok is, ezek már 10 fölött járnak, négy a Youtube-on is megtekinthető megfilmesítve.”

Nem hagyhattuk ki, hogy megkérdezzük, hogy milyen fellépéseket tervez a zenekar:

„Felléptünk már több nagyobb rendezvényen is, többek közt a 2013-as Miskolci Rockfesztiválon, a Kocsonya Farsangon, a Cinefest-en, a Triatlon Nagyhéten Tiszaújvárosban, a KolorCity fesztiválon Kazincbarcikán, a Borsodi Fonón, a Becherovka Miskolci Farsangon idén, de a Tolcsvai Borfesztiválra is visszatérő fellépők vagyunk. A miskolci klubozás is fontos a zenekar életében, ősztől tavaszig minden hónapban van egy fellépésünk a Zaccban és a Szilveszter is bevált időpontunk itt, de az Otthonka kávézóban is rendszeresen megfordulunk.”

Nagy megtiszteltetés érte a srácokat, ugyanis egy miskolci rendezvény hivatalos dalának megírására kérték fel őket:

„A Borangolás 2017 rendezvény szervezői kiírtak egy dal pályázatot, amire az Ildi Rider is nevezett és meg is nyertük a versenyt. A 2018-as Borangolásnak már ez volt a hivatalos dala, Bordal címmel. A rendezvényen természetesen rendszeresen fellépünk, miként tettük ezt 2019 májusában is. Egyébként működik egy Ildi Rider City Folk project is, amiben akusztikus hangszerekkel a folkzenét keverjük pop és blues zenével.”

Megkerülhetetlen volt, hogy az új dal is szóba kerüljön, erről Ladocsi Gábor így beszélt:

„2019 februárjában megszületett a »Kivet a világ« című dalunk végleges verziója, amit Miskolcon a HangArt stúdióban rögzítettünk, Károly Tamás segítségével. Tomi volt a dal producere is egyben, és nagyon jó hangulatban zajlottak a felvételek a közreműködésével. Tavaly áprilisban már dolgoztunk vele a Bordal című szerzeményünk kapcsán, igaz, ez egy kicsit folkos hangvételű szerzemény lett, de nagyon szeretjük. A 2019-es nótánk májusban debütált a miskolci RADIO M műsorán és utána az országos ROCKER Rádió műsorába is bekerült. Forgattunk hozzá egy videoklipet is márciusban, amely már elérhető a Youtube-on. Ezt a dalt kimondottan rádió-rock hangzásra hangszereltük, hiszen az a célunk, hogy mindenki hallgassa, énekelje és rajta keresztül pozitív energiát közvetítsünk az emberek életébe.  Tervünk szerint 2020-ban szeretnénk egy teljes albumot rögzíteni, kizárólag saját dalokkal. Az eddigi megírt számaink is elérhetőek az ismert videomegosztó portálon. A koncertek idén is szépen alakultak már januártól, de a tavasz és a nyár lesz a sűrűbb. Ősztől tavaszig a miskolci Zacc Presszóban van rendszeres havi klubunk, ahol továbbra is találkozhatnak velünk az emberek. Pontos időpontjaink elérhetőek a weboldalunkon és a Facebook-oldalunkon.”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás