Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Ez a film lesz „a férfiasság, a nosztalgia és az árulás bódító elegye”

Ez a film lesz „a férfiasság, a nosztalgia és az árulás bódító elegye”

Zene, Film & Kultúra

Ez a film lesz „a férfiasság, a nosztalgia és az árulás bódító elegye”

Zene, Film & Kultúra

Promotions 17:07

Benedict Cumberbatch brit filmsztár és Elisabeth Moss brit színésznő játssza az Oscar-díjas Jane Campion új filmjének főszerepeit – értesült a Variety.com.

Thomas Savage amerikai író The Power of the Dog című regényéből készül az Ausztráliában élő, új-zélandi rendező új filmje. Campion írta a forgatókönyvet, a portál úgy értesült, hogy a film produkciós előkészületei már idén elkezdődnek.

Az 1967-ben megjelent regény Phil (Cumberbatch) és George Burbank tehetős montanai fivérekről szól. Phil ragyogó elme, de kegyetlen, George viszont kényes ízlésű és nagylelkű. Ők ketten a tulajdonosai montanai völgyük legnagyobb birtokának. Mikor George titokban elvesz egy helyi özvegyet (Moss), Phil haragja a sógornője ellen fordul, és a nő fiát használja fel a tönkretételére.

Campion elmondta: azóta nem hagyja nyugodni a történet, hogy elolvasta a regényt.

„A férfiasság, a nosztalgia és az árulás bódító elegye. Ritkán találni olyan sztorit, amelynek témája és karakterei ehhez hasonló feszültséget teremtenek, és a vége is váratlan”

– mesélte a rendező. Hozzátette: első alkalommal készít olyan filmet, amelynek főszereplője férfi, ami szintén izgalommal tölti el.

„Phil karizmatikus, összetett személyiség, aki háborút indít fivére új felesége és annak kamasz fia ellen”

– fejtette ki.

Campion Zongoralecke című filmjéért forgatókönyvírói Oscar-díjat kapott, és mindeddig ő az egyetlen rendezőnő, aki elnyerte a cannes-i filmfesztivál Arany Pálma-díját.

Borítókép: Forrás: AFP/Valerie Macon