promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Most Moszkvát veszi be a Cantemus
Borítókép:  Szabó Dénes karnagy - Cantemus offical
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az egyre hírhedtebb Húsvéti Fesztiválon lép fel május 6-án a nyíregyházi Cantemus Gyermekkar.

Aki felkapja a fejét arra, hogy ott most lesz a Húsvéti Fesztivál, az jogosan teszi. Ennek a magyarázata, hogy az ortodox egyházban más időpontokban ünneplik a húsvétot, mint a katolikus egyházban, mivel más naptárt használnak.

A Cantemus a Gyermekkórussal és a Pro Musica Leánykarral nem olyan rég Fischer Iván meghívására járt Hamburgban, Párizsban, valamint felléphetett a grandiózus New York-i Carnegie Hall színpadán is. Most azonban irány Oroszország fővárosa, vagyis Moszkva!

A 2002-ben alapított moszkvai Húsvéti Fesztivál óriási tömegeket vonz minden évben, 2003 óta már egész Oroszországban szerveznek köré zenei eseményeket. Az ötletgazda és máig a fesztivál művészeti vezetője Valerij Gergijev karnagy, aki a Mariinszkij Színházzal és Moszkva önkormányzatával közösen egy komplex zenei rendezvényt álmodott meg. A fesztivál nagyon kinőtte magát az évek során, világsztárokat és feltörekvő ifjú tehetségeket hív meg a világ minden tájáról.

A Szabó Dénes karnagy vezette gyermekkar május 5-én egy moszkvai veteránotthonban lép fel, másnap pedig a Csajkovszkij Koncertteremben állnak színpadra, ahol a Húsvéti Fesztivál gálakoncertjének befejező fellépőjeként énekelnek.

Itt még nem áll meg a turné: május 7-én a Szent Péter és Pál-katedrálisban lépnek fel, 8-án pedig a Moszkvától 100 kilométerre lévő Szerpuhov város színháztermében adnak koncertet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás