Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Most Moszkvát veszi be a Cantemus

Most Moszkvát veszi be a Cantemus

Zene, Film & Kultúra

Most Moszkvát veszi be a Cantemus

Zene, Film & Kultúra

Toronicza Péter 08:42

Az egyre hírhedtebb Húsvéti Fesztiválon lép fel május 6-án a nyíregyházi Cantemus Gyermekkar.

Aki felkapja a fejét arra, hogy ott most lesz a Húsvéti Fesztivál, az jogosan teszi. Ennek a magyarázata, hogy az ortodox egyházban más időpontokban ünneplik a húsvétot, mint a katolikus egyházban, mivel más naptárt használnak.

A Cantemus a Gyermekkórussal és a Pro Musica Leánykarral nem olyan rég Fischer Iván meghívására járt Hamburgban, Párizsban, valamint felléphetett a grandiózus New York-i Carnegie Hall színpadán is. Most azonban irány Oroszország fővárosa, vagyis Moszkva!

A 2002-ben alapított moszkvai Húsvéti Fesztivál óriási tömegeket vonz minden évben, 2003 óta már egész Oroszországban szerveznek köré zenei eseményeket. Az ötletgazda és máig a fesztivál művészeti vezetője Valerij Gergijev karnagy, aki a Mariinszkij Színházzal és Moszkva önkormányzatával közösen egy komplex zenei rendezvényt álmodott meg. A fesztivál nagyon kinőtte magát az évek során, világsztárokat és feltörekvő ifjú tehetségeket hív meg a világ minden tájáról.

A Szabó Dénes karnagy vezette gyermekkar május 5-én egy moszkvai veteránotthonban lép fel, másnap pedig a Csajkovszkij Koncertteremben állnak színpadra, ahol a Húsvéti Fesztivál gálakoncertjének befejező fellépőjeként énekelnek.

Itt még nem áll meg a turné: május 7-én a Szent Péter és Pál-katedrálisban lépnek fel, 8-án pedig a Moszkvától 100 kilométerre lévő Szerpuhov város színháztermében adnak koncertet.

Borítókép: Szabó Dénes karnagy - Cantemus offical