promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Indul a Harry Potter vonat, meseszép helyszíneken robog majd
Borítókép:  A Harry Potter vonat a skót Felföldet is bemutatja (Scottish Tourl)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Harry Potter vonaton Jacobite gőzmozdonnyal mehetünk a boszorkányművészeti iskola területére, a világ egyik legszebb táján, ahol a meséből ismert elemek váltakoznak más látnivalókkal.  

Bár néhány helyről le lehet írni, hogy a világ egyik legszebb vidéke, a skót Felföld biztosan közéjük tartozik, az élmezőny elejéhez. A felföldi tavak és hegyek, az Atlanti-óceán közelsége megannyi regényt, filmet, mesét ihletett, akárcsak a különös skótok, akikben

a vadság és a szelídség tökéletesen egyesül,

egyszerre életrevalók és nagyon becsületesek, az északi és a déli népek jó tulajdonságait egyesítik. Szóval nekünk valók.  

Magyarországon először a filmkockákon talán a Hegylakó tette ismerté a híres skóciai Felföldet, itt májustól októberig hetente kétszer a Hogwartz Expressz, vagyis a Harry Potter vonat viszi utasait.

A világsiker garantált, akácsak a könyv és a film esetében. A Harry Potter vonat útvonalát természetesen

összekötik a meséből ismert helyszínekkel és a skóciai látnivalókkal

– olvasható aturizmus.com-on. Ha már a valóságban nem lehet seprűnyélen utazni, a híres vonatra fel lehet szállni, és részesévé lehet válni a varázslótanonc kalandjainak.

Jacobite gőzmozdony vezeti a szerelvényt, Fort Williamtől indul, majd áthalad a Felföldön és Mallaigban lesz a végállomás. Az út számos olyan titokzatos tájon halad át, amely

nagyon hasonlít a regényekben szemléletesen leírt boszorkányművészeti iskola területére.

A vonaton utazók számára lenyűgöző kilátás nyílik a Loch Morar-tóra, a Loch Nevis-öbölre és a Glenfinnan-öbölre. A gyerekeknek kedvezményesebben adják rá a jegyeket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás