promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Öt remek módszer ahhoz, hogy a gyereked szeressen olvasni
Borítókép:  BURGER / PHANIE
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A digitális technológia korában egyre fontosabb, hogy a gyerekkel megszerettessük az olvasást.

Egyre több tevékenységünk tevődik át az online térbe. Az olvasás nagyobb része is már a számítógép, laptop, tablet előtt történik. Pedig könyvből olvasni legalább ugyanolyan élmény, ha nem jobb. A lényeg azonban sokkal inkább az olvasás tevékenységén van. S az ehhez való utat, azazhogy egy gyerek serdülő és felnőtt korában is szeressen olvasni, már egészen kis korban el lehet kezdeni neki megmutatni. 

A könyv világnapján a K&H gyógyvarázs mesedoktor program szervezői öt módszert gyűjtöttek össze annak érdekében, hogy a gyerek megszeresse az olvasást.

1. Esti mesék a legkisebbeknek
Lefekvés előtti mese pozitív, nyugalmat árasztó élmény, egyúttal segíti a gyerek képzelőerejének fejlődését. 

2. Közös felolvasás
Öt-hat éves kortól a gyerek is mesélhet. Gyakorolja az olvasást, beleéli magát a történetbe, gyakorolja az érzelemátadást, mimikát.

3. Olvasókuckó kialakítása
Saját hely, saját könyv. Egyedül, a világ elől elbújva egy könyvvel.

4. Olvasás 3D-ben
„Az olvasással kapcsolatban számos program közül válogathat a család, legyen szó akár az Olvasás Éjszakájáról vagy az éppen aktuális, 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválról – ami április 25. és 28. között várja a látogatókat, külön gyermekrészleggel” – írja a napidoktor.hu 

5. E-book
Amennyiben a gyerek a modern techológia eszközeit részesíti előnyben, az e-book olvasó használata a leggazdaságosabb megoldás. Könnyen kezelhető, hordozható, sok könyv elfér rajta.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás