promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Isten nyomában: exhóhérral is találkozik Morgan Freeman
Borítókép:  National Geographic/Maria Bohe
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Folytatódik Morgan Freemannel a National Geographic nagysikerű, Emmy-díjra jelölt sorozata, az Isten nyomában – adja hírül a magazin honlapja. A harmadik évadban az Oscar-díjas színész világ körüli utazásra hívja a nézőket, hogy megmutassa, a különböző kultúrák és vallások mit gondolnak Istenről és az élet értelméről.

Miért vannak szent titkai szinte minden vallásnak? Isten valóban üzen nekünk víziók formájában? És hol lakik a sátán? Valami sötét, távoli helyen vagy netán bennünk, a lelkünkben? E kérdéseket teszi fel a sorozat, illetve a magazin portál.

Az Isten nyomában Morgan Freemannel új évadában a világhírű színész beutazza a Földet, hogy megismerje hitünk (és lelkünk) legmélyebben őrzött titkait.

80 ezer megtett kilométer, 30 felkeresett város és számos meginterjúvolt pap, imám, sámán, rabbi és szerzetes

– a sorozat harmadik évadjának hat epizódjában Morgan Freeman a világ számos történelmi, és antropológiai szempontból nagy jelentőségű helyszínére kalauzolja el a nézőket. Az Isten és ember közötti kapcsolat egyetemes vonásai és vallásonkénti sajátosságai után nyomozva, Freeman a világ néhány legszentebb és legkülönlegesebb helyére is eljutott.

Járt többek között a franciaországi Lourdes-ban, melynek forrásvize több ezer hívőt gyógyított már meg; a betlehemi Születés Templomában, melyet Jézus születése helyén emeltek;

az ókori törökországi romvárosban, Pergamonban, ahol állítólag a „sátán trónja” állt; az olaszországi Pompeiiben található, csodálatosan megőrződött Rejtélyek Villájában; valamint az etiópiai Gheralta-hegységben, melynek oldalában kápolnák rejtőznek, és melynek nyaktörő ösvényeit kopt keresztény papok járják.

A stáb tagjai a forgatás során több mint 80 ezer kilométert utaztak, és egyebek mellett 13 vallástudóssal, nyolc pappal, három sámánnal, egy imámmal, egy rabbival, egy apácával, számos szerzetessel,

sőt egy visszavonult hóhérral is találkoztak.

Az Isten nyomában Morgan Freemannel sorozat harmadik évadja 2019. április 21-től vasárnaponként 20 órakor látható a National Geographic csatornán.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás