Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Jim Jarmusch zombifilmjével indul a cannes-i filmfesztivál

Zene, Film & Kultúra

MM - 2019.04.14. 21:12

Az európai filmes világ központjában május 14-én kezdődik a seregszemle, és a héten az is kiderült, hogy az idei fesztivált Jim Jarmusch groteszk vígjátéka nyitja meg.

A The Dead Don’t Die című zombis filmmel indul a 72. Cannes-i Filmfesztivál. A vetítés egyben a film világpremierje is, valamint ez az első alkotás, amelyről már tudható, hogy benne lesz az idei versenyprogramban.

A film előzetese alapján egy abszurd, vicces történetre számíthatunk, amelyben Bill Murray, Adam Driver és Chloë Sevigny kisvárosi rendőröket alakítanak, akik egy zombi inváziótól próbálják megvédeni a békés lakókat.

A nyughatatlan holtak sorában feltűnik Tom Waits és a nyáron nálunk is koncertet adó Iggy Pop. Utóbbiról elmondhatjuk, -  tisztelettel adózva a teljes zenei munkássága és zsenialitása előtt - hogy nem igazán kellett elmaszkírozni ahhoz, hogy valódi zombinak tűnjön.

Iggy Pop és Jim Jarmusch dolgozott már együtt egy dokumentumfilmen. Forrás: The Jakarta Post


A produkció Jarmusch tizenharmadik játékfilmje. Az amerikai rendező gyakori vendége a fesztiválnak, és már több alkalommal távozott díjazottként a francia Riviéráról. Hervadó virágok című 2005-ös filmjével megnyerte a Zsűri Nagydíját, 1984-ben a Florida, a paradicsom alkotásáért megkapta az Arany Kamerát, míg Kávé és cigaretta rövidfilmje 1993-ban lett kategóriája legjobbja.

A The Dead Don’t Die június 14-én kerül az amerikai mozikba, és a már említett szereplőkön túl olyan sztárokat is láthatunk benne, mint Selena Gomez, Tilda Swinton, Steve Buscemi vagy Danny Glover.

A fesztivál május 25-ig tart, a hivatalos versenyprogram zsűrijének elnöke Alejandro González Inárritu ötszörös Oscar-díjas mexikói filmrendező lesz.

Borítókép: Hollywood Reporter

Legfrissebb híreink

Vissza a főoldalra.
Drónnal érkezik a reggelihez a forró kávé