promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Debütál a The Blind Siberian csapata
Borítókép:  The Blind Siberian offical by JTHECAT
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A duó nálunk mutatkozik be először, akiknek már el is készült a Prologue című kislemeze.

Szász Tamás és Rácz Zoltán gondoltak egy nagyot, és összeraktak egy afféle alternatív és elektronikus zenei keverékes projektet, amit később szeretnének majd teljes zenekarrá formálni. Előbbi inkább gitárosként gondol magára, de az utóbbi időben őt is bekebelezte a dob és a szintetizátor bűvölése, produceri társa pedig igazi kocka, aki a szintik és az effektek megszállottja.

"A név egy elképzelt vándort takar. Egy vak öregembert, akiről nem sokat lehet tudni, de annál több mesélni valója van. Sok helyen járt, sok mindent tapasztalt, sokat „látott”. Lehetne ő akár olyan, mint a Vissza Jövőből Doki, akinek elromlott a DeLorean-je ezért felhagyott az időutazással és magányosan, Marty és a többiek nélkül járja a világot. Általa betekintést nyerhetünk különböző időkbe, de nem a személye a lényeg, hanem a történetei, amelyek egytől-egyig szomorkás hangvételűek. Az, hogy szibériai lett, annak pusztán annyi az oka, hogy Szibéria nem egy bizalomgerjesztő hely, elég zordak ott a körülmények."

- mesélte a páros, akiknek ez a kis történet hűen tükrözi a projektjük hangvételét is.

A The Blind Siberian legelőször egy József Attila versfeldolgozással debütál, aminek a megszületéséről Szász Tamás mesélt:

„A Mama című vers megzenésítése egy vicces véletlennek köszönhető. 2018-ban láttam egy pályázatot, amire gondoltam, hogy jelentkezem, azonban csak a pályázat benyújtása előtt szembesültem azzal, - mikor már szinte csak az utolsó simítások hiányoztak - hogy a pályázatot általános iskolásoknak írták ki… Azért a demót megtartottam és tovább dolgoztunk rajta. Ennek hallhatjátok most a végeredményét. Gyerekkorom óta szeretem ezt a verset, valószínűleg azért, mert mindkét Nagymamám nagyon közel állt hozzám. Úgy gondoltam, hogy a zene alternatív, elvontabb hangzása jól illik a vers hangulatához.”

A három számos kislemezen József Attila – Mama című versének megzenésítése mellett két instrumentális, elektronikusabb zene található, az egyik a címadó „Prologue” a másik pedig a „42”. Ezek folyamatosan debütálnak majd YouTube-on, illetve a népszerűbb zenei streamingszolgáltatóknál. Érdemes lesz figyelni a csapat Facebook oldalát.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás