promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döntsd el, hogy ki győzzön a Budapest dala-versenyen
Borítókép:  A meghívott versenyzők a sajtótájékoztatón – Budapest Dal offical
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Most mi vagyunk a zsűri, és eldönthetjük, hogy a 13 szerzeményből melyik legyen a befutó.

Közel száz pályaművet küldtek be Budapest Dal 2019 címmel meghirdetett pályázatára. Alapból volt öt meghívott előadó, és a zsűrinek még ehhez ötöt kellett volna kiválasztani, de a bőség zavara volt, így nyolcan kapnak esélyt a végső győzelemre. Így kialakult a 13-as mezőny.

„Lényegesen színvonalasabb szerzemények érkeztek, mint tavaly, a daloknál figyelembe vettük, mennyire illeszkednek 2019 trendjébe”

– mondta Joós István, a Budapest Dal CD-t megjelentető Magneoton kiadó vezérigazgatója és a Zsűri elnöke.

A szervezők felkérését korábban Janicsák Veca, Tóth Gabi és Majka, Vastag Csaba, Szikora Róbert és Tóth Andi, valamint a New Level Empire fogadta el, a zsűri döntésével még Mága Jennifer, Berta Dani, az OliverFromEarth, Johnny K. Palmer, a Babám, Sári Évi, a MattSet és az FMX X Marcee került a döntőbe és versenyezhet szerzeményével a Budapest Dal 2019 cím elnyeréséért.

A dalokra április 25-én éjfélig lehet szavazni ide kattintva. A győztest egy nappal később a Thália Színházban hirdetik ki.

Tavaly Radics Gigi előadásában a Budapest Szerelem című számot választották Budapest dalának, a közönségdíjat Benji Bárhol járok című dala kapta.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás