promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megérkezett Billie Eilish debütáló albuma
Borítókép:  Billie Eilish offical
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az énekesnő még csak 17 éves, de félelmetes amit művel zenei szinten.

Billiere egyszerűen nem tudok mást mondani, csak annyit, hogy ő az a kívülálló, akit imádok. Nem járt iskolába, otthon tanult, és 11 évesen már el is kezdte írni saját dalait. Los Angelesben nőtt fel, állandóan színészek és zenészek vették körül, szóval így nagy szerencséje is volt, hogy nem kallódott el a tehetsége.

Az idősebb testvére, Finneas is nagy hatással volt rá, aki ekkor már saját zenekarával foglalkozott, azonban a mai napig Billie társírója, és együtt hengerelik le egyedi stílusukkal a zenei világot.

Eilish „Ocean Eyes” című első kislemezét 14 évesen jelentette meg a Soundcloudon, azóta pedig bebetonozta magát a popzene élvonalába.

Összetéveszthetetlen stílusával az elmúlt két évben több millió hűséges rajongót gyűjtött – nekik köszönhetően első EP-je (dont smile at me) másfél éve szerepel a Billboard Top 200-as listáján, több mint 5 milliárd lejátszással világszerte.

Ellish dalszövegei erősek, és kegyetlenül őszinték, zeneileg meg úgy kalandoznak a testvérével, ahogy csak akarnak. Az első albumához az énekesnő bekapcsolva hagyta a caps lockot: „WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO?” néven jelent meg. Valóban sokszínű a teljes lemez hangzásvilága: a balladák, a trap, a bass dropok és egy kis EDM mind megfér egymás mellett, egy egységes koncepció részeként.

A teljes lemezt Billie Eilish és a fent említett bátyja írták turné közben, a felvételek pedig Finneas szobájában készültek, Los Angeles-i otthonukban, szóval ennél bensőségesebb nem is lehetne az egész. Az albumot ide kattintva éritek el, de nem árt belenézni a klipekbe is! Nagyon profik, és persze betegek is egyben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás