promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Most nálunk hódíthat az interaktív Leonardo-kiállítás
Borítókép:  davincikiallitas.hu
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Budapesten látható már a „Leonardo da Vinci: Művész – Feltaláló – Zseni” című interaktív kiállítás. A reneszánsz mester halálának 500. évfordulóján Magyarországra érkezett Leonardo több festményének reprodukciója, valamint közel 60 műszaki találmányának interaktív és kipróbálható makettje.

A budapesti Élményüzem 1000 négyzetméter alapterületű kiállítása szeptember elejéig látható, az esemény honlapja itt található. A kiállítás nemcsak a Mona Lisa festőjeként, hanem egy saját korát több száz évvel megelőző,

ezerarcú tudósként és legendaként mutatja be Leonardót

– olvasható a turizmus.com oldalon..

A művésztől nem állt távol az anatómia, a fizika, az építészet és a zene, ráadásul számos hadi gépezetet is tervezett híres pártfogói, a Medici család, Sforza herceg és a Borgiák számára – fogalmaz a cikk. A kiállításon több tucat fából épült találmánnyal is találkozhat a látogató, ezeket egy mai olasz tudóscsoport eredeti rajzok alapján állította össze olyan anyagokból, amelyek Leonardo idejében is elérhetők voltak.

Nagy részüket megérinthetik és számítógépes szimulációkkal ki is próbálhatják a látogatók.

Egyes festményekbe pedig VR szemüvegek segítségével be is léphetünk, a video és az audio guide pedig bemutatja, hogy mely mai mindennapi használati tárgyunk alapjául szolgáltak a több száz évvel ezelőtti találmányok.

A kiállítás eddig 23 országban aratott nagy sikert,

a magyarországi szervezők százezer látogatóra számítanak a tárlat hat hónapja alatt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás