promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Justin Bieber klipje miatt kellett lezárni egy kanyont
Borítókép:  Halldor Kolbeins/AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy korábban ismeretlen izlandi kanyont Justin Bieber 2015-os videoklipjével világhírűvé tett, de ennek a természet lett az ára. Annyian jöttek ide, mint Izland teljes lakossága. A növényzetet letaposták, új utakat vájtak az esőtől felázott, felszíni agyagtalajba. A kanyont ezért lezárták. 

Justin Bieber 2015-ben közzétett klipje az I'll Show You című számhoz kétségtelenül varázslatos környezet tár felénk, nem véletlen, hogy mára a félmilliárdhoz közelít a nézettsége. A népszerűségnek a természet itta meg a levét, hiszen

az izlandi Fjaðrárgljúfur kanyont ugyan világhírűvé tette Bieber videója, ám a turistahadak akkora kárt tettek itt, hogy nemrég le kellett zárni. 

Szinte az énekes visszavonulásával egyidőben terjedt el az izlandi kanyon szomorú története. A Reykjavíktól keletre található tájat korábban szinte senki sem ismerte, Justin Bieber klipje után viszont tavaly már annyi volt itt a turista, mint Izland teljes lakossága – 300 ezer ember. 

Ez dupla annyi, mint az előző évben – olvasható az alltomresor.se-re hivatkozva a turizmus.com-oldalon.  Ezért tavaszra lezárták a Fjaðrárgljúfur felé vezető utakat, hogy lehetővé tegyék a terület regenerálódását. Az eredeti tervek szerint csak két hétig lett volna zárva a környék, de látva a természet rongálásának mértékét, az izlandi kormányzat környezetvédelmi illetékesei június 1-ig tolták ki a dátumot. Sok helyen a turisták letértek az kijelölt ösvényekről és

a növényzetet is letaposták, új utakat vájtak az esőtől felázott, felszíni agyagtalajba.

Izland nem először próbálja megfékezni a szigetre érkezők számát, a cikk szerint nem sok eredménnyel. 2010-ben közel félmillió ember látogatott a szigetre, tavaly pedig 2,3 millió.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás