Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Kiderült, hogy milyen hosszú lesz a Bosszúállók lezárása

Kiderült, hogy milyen hosszú lesz a Bosszúállók lezárása

Zene, Film & Kultúra

Kiderült, hogy milyen hosszú lesz a Bosszúállók lezárása

Zene, Film & Kultúra

Toronicza Péter 19:52

Nem akarták megnyirbálni a filmet, szóval egy nagyon hosszú végkifejletet fogunk kapni a moziban.

Rengeteg mindent tudtunk már a Bosszúállók: Végjátékról, az azonban nem volt tiszta, hogy milyen hosszú is lesz a mozi ténylegesen. Joe és Anthony Russo alkotók mondjuk anno már elszólták magukat, hogy a filmet 3 órásra tervezik, és ebből nem igazán akarnak engedni, mivel a 22 filmből álló történetfolyamnak csak így lehet méltó lezárása.

Közben akárhol is nézegettük, sehol sem találtuk a film játékidejét, de most már az IMDb is frissített adatlappal vár minket, ahol kiderül, hogy az alkotás 3 óra 2 perces lesz. Tehát a stúdió nem kaszálta el az alkotók tervét, és megengedték, hogy ez legyen az eddigi leghosszabb Marvel-film. Eddig amúgy a Bosszúállók: Végtelen háború tartotta a rekordot a maga 149 percével.

A Marvel elnöke, Kevin Feige is úgy látja, ha egy alkotás le tudja kötni az embert, akkor teljesen mindegy a hosszúsága, mivel a néző elmerülve nem érzi az időt.

Korábban már említettem olyan grandiózus alkotásokat, mint az Avatar, vagy A sötét lovag – Felemelkedés. Előbbi játékideje 2 óra 42, míg utóbbié 2 óra 44 perc, de ezek is csak majdnem súrolták a három órát. Persze voltak kultikus alkotások amik már átlépték ezt a játékidőt: mondjuk a Keresztapa II (3 óra 22 perc), vagy a Volt egyszer egy Amerika (3 óra 49 perc).

Egy korábbi cikkben már kitárgyaltuk, hogy ilyen hosszúságnál kell-e pisiszünet. Itt le is írtuk, hogyan kell majd felkészülni az utolsó Bosszúállókra. Literes colával semmiféleképpen sem. Azt meg a mozik döntik el, hogy ketté akarják-e szedni a filmet.

A Bosszúállók: Végjáték április 25-én debütál nálunk, de nagyon sok helyen már premier előtt, 24-én beülhetünk rá. 

Borítókép: IMDb