promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Budapest Parkban lép fel a punk keresztapa
Borítókép:  Jeff Kravitz/Getty Images
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ki is lehetne más, mint Iggy Pop, akinek a neve már fogalom a műfajon belül.

Iggynek nem sokára lesz a születésnapja, április 21-én tölti be a 72-őt, de még mindig úgy vonaglik félmeztelenül a koncerteken, mintha a gimis zenekarában rázná a fejét. James Newell ugyanis dobosként kezdte karrierjét különféle gimis bandákban, majd hamar rájött, hogy bizony több van benne, mint a háttérben püföljön. Jött is a váltás 1968-ban, amikor megalakult a punk egyik alappilléreként számontartott The Stooges, aminek Iggy a frontembere volt. A csapat ’60-as évek végén és a ’70-es évek elején három kultikus lemezt (The Stooges, Fun House, Raw Power) jelentetett meg. A punk rock bandát 2003-tól 2016-ig fel is élesztették, amibe Iggy vissza is tért énekelni.

Persze a punk keresztapának inkább a szólókarrierje volt a meghatározó. Ebben jóbarátja lett segítségére, aki nem kisebb név, mint David Bowie.

A zenész rengeteg ikonikus albumot tett le az asztalra, mint például a Lust For Life, The Idiot, New Values, Zombie Birdhouse, Blah Blah Blah vagy Brick by Brick. Ha végig akarjuk hallgatni Iggy életművét, akkor arra tényleg szánjunk egy teljes napot. Egy igazi zenei innovátor, aki számos generáció számára képes definiálni a punk műfaját.

Legutóbbi albuma 2016-ban látott napvilágot Post Pop Depression címmel. Ez a Queens of the Stone Age frontembere, Josh Homme produceri segítségével készült, és a Legjobb Alternatív Zenei Album kategóriában Grammy-jelölést is kapott.

Iggyt egyszer mindenkinek látnia kellene élőben, és most bizony július 24-én történelmi pillanat jön, mert az előadó már 25 éve nem járt Budapesten.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás