promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Pokolian mennyei: itt az új Foals album!
Borítókép:  Fotó: FOALS/Alex Knowles
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Megérkezett az „Everything Not Saved Will Be Lost” első felvonása, és jogos a kérdés, ha ilyen összetett ez a tíz dal, akkor mi vár ránk a másodikon?

Az élet tréfás hangulatában van mostanság velem, mert elég sok mindent nem tartott be, amit megígért, de hát Ő szeret mindenkit átverni. Nem gondoltam volna, hogy olyan héten leszek túl, amikor csak a Foals tud igazán őszinte lenni, ledobni az álarcát, és kinyitni ajtókat, amik általában szeretnek bezárva maradni.

Mi kell az Everything Not Saved Will Be Lost-hoz?
– Egy kicsit melankolikusabb hangulat.
– Dübörgő hangfalak.
– Egy szoba, amit úgy is készülsz kitakarítani, így szétdobálhatsz mindent a fenébe. Mindent!
– Egy szék, amire olykor leülhetsz gondolkodni.

Szóval ennyi kell ehhez a tíz dalhoz, meg talán egy kis ásványvíz, abba viszont már nem szólok bele mivel öntitek fel. Most kikapcsolom kicsit a melankóliát, rendben?

Az Everything Not Saved Will Be Lost a brit négyes ötödik stúdióalbuma. Már csak négyes, mivel ez az első anyag, amit Walter Gervers basszusgitáros nélkül vettek fel. Nem volt para, békében vált el a csapattól.

Miért nem érezhetjük az egész mostani anyagot teljesnek, amikor a végére értünk? Le fogtok hidalni tőlem, de azért, mert nem teljes. Ez tényleg a második résszel fog kerek egészet alkotni. Az első felvonás önálló albumként szerintem nem rúghatna labdába a korábbi lemezeket elnézve, de úgy, hogy ez egy utazás kezdete, úgy bizony tökéletesen működik. Bár én nem értem, miért kell ilyenkor elrontani az élményt ezzel a ketté darabolással, és miért nem kaphatunk egy dupla lemezt. Divatos, de semmi értelme, és nem azért mondom ezt, mert telhetetlen vagyok és minél több Foals számot akarok fogyasztani, egyszerűen csak nem igazi így az élmény. Ettől még a Part 1 csillagos, hát, négyes? Elfogult vagyok, legyen ötös, de csillag nélkül. A második felvonáshoz amúgy meg kell várnunk az őszt.

„Mint egy széttörhető medál, olyan az új albumduó szerkezete. Önállóan is megállják a helyüket, hallgathatók külön is, de alapvetően együtt lesznek teljesek.” – mesélte a szétszedésről az énekes, Yannis Philippakis.

Arról viszont kár lenne vitatkozni, hogy a legerősebb és a legkülönlegesebb szerzemény az Exists lett, amihez egy Budapesten forgatott videót is csinált a banda. A többi dal szép lassan támad, de ha betalált, akkor mindig fogunk egy aktuális tracket épp rommá hallgatgatni. Nálam ez a folyamat gyorsabb volt a zűrzavar miatt, de a Foals rendet rakott picit. Csak nagy kár, hogy nincsenek végtelen Foals albumok a világon.

Tracklist:
01. Moonlight
02. Exits
03. White Onions
04. In Degrees
05. Syrups
06. On the Luna
07. Cafe D'Athens
08. Surf, Pt. 1
09. Sunday
10. I'm Done with the World (& It’s Done with Me)

Aki inkább Spotifyozna, az bökjön ide! Jó ücsörgést, gondolkodást, ásványvíz ivást és dobálást hozzá!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás