promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bocelli budapesti koncertjére nincs már jegy, de mégis van
Borítókép:  CBS News
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Andrea Bocelli eredetileg csak november 16-án koncertezett volna a Papp László Budapest Sportarénában, de az esemény máris annyira sikeres, hogy kettőt kell tartani belőle. Mivel minden jegy elkelt, másnap jön az ismétlés. 

Mint többek között a Fidelión is olvasható, Bocelli karrierje a ’90-es évektől napjainkig példátlan sikertörténet.

Énekelt pápáknak, elnököknek, királyoknak és királynőknek,

fellépett a világ összes nagy koncerttermében, operaházában, nemzetközi rendezvényeken (olimpiai játékokon, világbajnokságon), teltházas koncerteket adott csarnokokban és 85 millió lemezt adott el. Elnyerte a Golden Globe-díjat, 7-szer a Classical Brit és 7-szer a World Music Awards-ot, valamint csillagot kapott a Hollywoodi hírességek sétányán (Hollywood Walk of Fame).

Milliókat hódított meg crossover zenei stílusával. Megszámlálhatatlan opera szereplései mellett olyan sztárokkal dolgozott együtt, mint például

Céline Dion, Tony Bennett, Ed Sheeran, Ariana Grande, Jennifer Lopez, Nicole Scherzinger.

Legnagyobb slágere a Con te partiro, melynek angol verziója, Sarah Brightmannel közös duettje Time to say goodbye megjelenésekor minden lemezeladási rekordot megdöntött és a fél világon hónapokig vezette a slágerlistákat.

A budapesti koncerten az operarészletek mellett legújabb albumának dalai is megszólalnak. A tavaly megjelent Sí című album

tíz év után az első klasszikus zenei alkotás, ami az amerikai slágerlista élére tudott kerülni, bár ezt is inkább a crossover kategóriába sorolják. 

A lemez 16 vadonatúj dalt tartalmaz, amelyek témája a szeretet, a család, a hit és a remény. Az albumon többek között Ed Sheerannel, Dua Lipával, Josh Grobannal, a klasszikus szoprán Aida Garifullinával, valamint 20 éves fiával, Matteo Bocellivel énekel együtt. A lemez középpontjában a Fall On Me című szám áll, amely a szülő és gyermek közötti kötődést tükrözi. Minderről Bocelli azt mondta: 

„Szerettem volna felidézni ifjúságom éveit, amikor egy bárban zongoráztam. Azóta sok albumot készítettem, számos feldolgozást elénekeltem, és sok más szereplésem is volt. Ám egy ponton azt mondtam magamban: eljött az ideje, hogy megpróbáljak új dalokat írni. Mintha mindent újrakezdenék, ahogy az már megtörtént karrierem során.”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás