promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Eddig nem látott duettben lép fel Rúzsa Magdi
Borítókép:  PetőfiLIVE
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Elég csak Liszttől a Magyar Rapszódiákat, Brahmstól pedig a Magyar táncokat említeni: igazi klasszikus zenei slágerek, de különleges élmény rácsodálkozni azokra az egyszerű dallamokra is, amelyek ihlették őket. Rúzsa Magdi napjaink egyik legismertebb magyar zongoristájával, Balázs Jánossal mutatja be őket. 

A szerda este egyfajta premier Rúzsa Magdi életében. Sokféle duettben láttuk már, de olyanban még nem, mint most. Korábban többek között Hobóval és Lajkó Félixszel is előadott dalokat, ezúttal viszont

Balázs János, napjaink egyik legismertebb magyar zongoristája lesz a partnere a MOMkult színháztermében.

Balázs János Liszt Ferenc- és Príma-díjas zongoraművész országos ismertségéhez a Virtuózók című komolyzenei tehetségkutató is jelentősen hozzájárult, az utóbbi években zsűritagként láthatjuk benne, a szintén zongoraművész Némethy Attila helyén. Ő a jelenleg is zajló Cziffra-fesztivál frontembere, szervezője, a fesztivál keretében pedig maga is zongorához ül, hogy közös estet adjon Rúzsa Magdival. 

Dalok, népdalok és zongora átiratok (Bartók, Kodály, Liszt, Brahms…): ezt ígéri a Cziffra György világhírű magyar zongoművész nevét viselő fesztivál honlapja a szerda estével kapcsolatban.   

A népzene és műzene egymásra hatása nem a 20. század találmánya – írja a honlap –, még ha

Bartók és Kodály népzenei gyűjtései és a hatásuk nyomán keletkezett remekművek nyomán joggal is mondhatjuk, hogy az ő zsenialitásuk új minőséget teremtett.

De Liszt és Brahms sem maradt közömbös az „úton-útfélen” hallott dallamok iránt – mindenki által ismert bizonyítékként elég csak Liszttől a Magyar Rapszódiákat, Brahmstól pedig a Magyar táncokat említeni. Bár igazi klasszikus zenei slágerek ezek a művek, különleges élmény lesz rácsodálkozni azokra az egyszerű dallamokra, amelyek ihlették őket.

Rúzsa Magdi talán most először áll pódiumra klasszikus zenei fesztiválon. Azt már tudjuk róla, hogy a népdalok világa közel áll hozzá, ezen a koncerten pedig az is kiderül, hogy egy szál zongorával kísérve is elbűvöli a közönséget.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás