promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Oscar: győztek az alkotók, nem adnak át díjakat a reklámszünetben
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Óriási volt a felháborodás, így beadta a derekát az amerikai Filmakadémia.

Ahogy korábban megírtuk, a legjobb operatőri munka, a legjobb vágás, a legjobb rövidfilm, valamint a legjobb smink és haj díjak az Oscaron arra lettek volna kárhoztatva, hogy ezeket a reklámszünetben adták volna át, hogy tartani tudják a közvetítés időrendjét, vagyis igazából le akartak csípni belőle. Mondanunk sem kell, hogy ez alapból mekkora megalázás a szakmában dolgozóknak, de az egész filmiparnak. Mindenki tudja, hogy ez egy csapat, és egyik sem működik a másik nélkül.

Amikor már olyan rendezők kezdtek el felháborodni a döntésen, mint Scorsese, Tarantino, vagy Spike Lee, akkor bizony már nem csak szorult a hurok, hanem el is szakadt. John Bailey, az amerikai Filmakadémia elnöke próbálta menteni a menthetőt, mert mondta, ez csak a show lerövidítéséről szól, ettől még mind a 24 kategória jelöltjeinek érdemeit egyformán tiszteletben tartják. A legjobb politikus se tudná kimosni magát ilyen gyönyörűen, csak ilyenkor tudja mindenki, hogy a mondandója semmit nem ér.

Érthető, hogy hatalmas a nyomás, és próbálják rendbe tenni az Oscart, de ekkora bénázást, amit az idei évben csinálnak, hát az valami fenomenális.

Házigazda visszalépés a botrányai miatt (Kevin Hart), így az nem is lesz idén. Új kategória bevezetése (legjobb közönségfilm), majd nem bevezetése. Csak két számot adunk elő az Oscarra-jelölt dalokból, de a felháborodás miatt mégis mindet. Négy kategóriát reklámszünetben adunk át, ja, még sem, túl nagy a felháborodás, inkább közvetítjük mindet. Na, ha ez nem káosz, akkor mi?

Az jó dolog, hogy még a díjátadó előtt mérlegelnek, de a döntések előtt is kellene. Az már biztos, hogy tradíciókat nem rúghatnak fel, így valami más változtatáson kell elkezdeni gondolkodni, hogy pörgősebbé tegyék kicsit a gálát.

A 91. Oscar-gála február 24-én vasárnap este lesz megtartva, nálunk meg 25-én hajnalban. Aki nem tud majd aludni, az a Moziverzumon nézheti velem együtt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás