promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
5+1 dal, amivel ne hódítson Valentin-napon
Borítókép:  femina
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Vannak olyan darabok, amelyekre azt mondja az ember: inkább ne tessék. Mi ezeket gyűjtöttük egy csokorba, hogy ön tudja, mit ne válasszon. Jeleznénk, az írás iróniát, szarkazmust tartalmaz. És boldog Valentin-napot!

Pontosan 1749 éve, 496. 02. 14-én I. (Szent) Gelasius pápa elrendelte, hogy e napon ünnepeljék Szent Valentin napját. „Az ősi pogány templomi áldási ceremóniákból alakultak ki a Valentin-napi szokások. Ezt a napot az angolok már 1446-ban ünnepelték. Az 1700-as években váltak divatossá a Valentin-verseskötetek, a XIX. században ezen a napon már üdvözlőkártyákat is küldtek egymásnak az emberek. A Valentin-nap megünneplése Magyarországon 1990-ben éledt fel”írja az ezenanapon.hu

Ez az a nap, amikor a férfi ember szíve és pénztárcája mindig egy kicsit nagyobbra nyílik, hogy kedvesét valami „kis” aprósággal meglepje. Az, hogy magának a Valentin-napnak van-e értelme, más kérdés, erről megoszlanak a vélemények. Mindenesetre jöjjön egy 5+1-es dalcsokor, amely megmutatja azokat a nótákat, amelyekkel nem feltétlen érdemes hódítani Valentin-napon. Ja, amúgy Isten éltesse a Bálintokat!

Kezdjük is a mókát Csutkával. Mint a szerző a Csóró vagyok daláról a Youtube-on írja:

„1989 első saját videoklip. Amikor még kissrác voltam. A tizen valahanyadik nyaram volt. Egy olyan korszakban amelyben reményteljes szivvel Berlinben falatbontottunk, s szaggattuk a vasfüggönyt, és talán saját belső határainkat. Az első NDKs trabit nyugat felé búcsuztattuk, s vártuk, hogy integethessünk kelet felé az uccsó ruszkinak, ja és a tv-ben még nem volt szabad szakadt jeansban steppelni. Büszke vagyok korai zsengéimre mégsem mai szemmel zsűrizd. Jó időutazást” Hát, hajrá:

Mindehhez csak annyit, hogy Csutka egyslágeres előadó.

Folytassuk a sort Gergely Róberttel és az Emanuelle című darabjával. Ehhez elég hozzátenni az egyik legtöbb kedvelést kapott hozzászólást:

„A legjobb softpornó film.”

Ennyi, nincs itt több látnivaló. Haladjunk tovább Szintiboy-jal. A faluvégi kocsmák csillogó fényű sztárja, a szintetizátorok Freddie Mercuryje Barátok közt főcímdalával utat tört magának a trash-kultúra elitjébe. Szóval ezzel semmiképp se hódítson, de azért egy-két kósza mosolyt elengedhet miközben elmerül Zagyva Tibor zenei világába. 

Negyedik versenyzőnk a méltán ismert Budapest TV Diridáré című műsor háziasszonya, Viola. A műsor, amelynek értelmét még szociológiai és társdalomtudományi kutatások se tudnák alátámasztani – mindenestre létezett. Mit létezett kérem, fénylett. A fekete szemüveg mögé bújt kőbányai rambóval, a kispesti Tina Turnerrel, és persze a dobossal, a pesterzsébeti nyugdíjas otthonok Ringo Stárjával. Na, és az esthajnalcsillag, Viola, akinek kaotikus lénye mindig teljes egészében átszőtte az általa énekelt dalt. Ezúttal a Lambadát hoztuk el tőle. A pontosság kedvéért jeleznénk, több muzsikával is hódított...

[[vid4]]

A lista ötödik helyezettje gyakorlatilag legenda. Sokan csak úgy ismerik Mr. Bikicsunáj. Javasolnánk, ha nem rendelkezik legalább öt év komoly zenei képesítéssel, és angol tudással, inkább ne hódítson, mert a következő sülhet ki belőle:

És a végére, mint algopirin a fejfájásra, mint könnyed nyugtató a nehezebb időszakokra, álljon itt Freddy Mercury és a Tavaszi szél vizet áraszt. Ez egyszerűen úgy jó, ahogy van.

Még egyszer boldog Valentin-napot!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás