promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ünnepelje velünk a 25 éves Ace Venturát!
Borítókép:  Pinterest
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A polgárpukkasztás Vivaldija, a bolondok háza tüllszoknyás amerikai focistája, a radikális állatbarát 1994 óta kínozza a rekeszizmainkat.

Hópihe, Ray Finkle, a new englandi kagylóleves, a vacsutuk és a vacsatik, Sikaka. A felsorolt tárgyakat, személyeket, törzseket, állatokat összekötő kapcsot úgy hívják, Ace Ventura, az állatnyomozó, akit a gumiarcú Jim Carrey alakít két részen át.

Jack Bernstein 25 évvel ezelőtt rakta össze a csíkos gatyás, nagydumás figura karakterét, aki egy teljesen egyedi agyszülemény, senki ne gondolja, hogy létezett valaha hozzá hasonló élőlény. Még szerencse... A polgárpukkasztás Vivaldija, a félpercalattegyszuszraaleghosszabbszövegetmagábólkipréselő nevettető, a bolondok háza legjobb amerikai focistája, a radikális állatbarát: bármelyik jelzőt ráaggathatjuk hősünkre, aki képes minipiramist köpködni szotyolahéjból, egyszeri baseballkesztyűt gyártani trópusi gyümölcsökből, vagy túléli a vacsutu halálkört.

Persze neki is van gyengéje, a pontos lakbérfizetés és a guanócsésze is ilyen, csakúgy mint egy ló ostorral ösztökélése vagy Sikaka, a fehér szent denevér.

Nekünk magyaroknak azért mit sem érne Ace, a merész, ha nem Kerekes József lenne a magyar hangja. Itt szeretném feltenni a régóta dédelgetett kérdésemet: nézte már valaki angolul az Ace Venturát? Diplomatikusan szólva kiábrándító, valójában emberiség elleni bűncselekmény. Ace Ventura Kerekes hangja nélkül olyan, mint a húsleves só nélkül, a sör buborék nélkül.

A Szinkronjunkie Blog azt is kikutatta, hogy Kerekes már a Csak egy harapás című filmben is szinkronizálta Carreyt, akivel olyan mértékben nőtt össze idővel a hangja, hogy ha egyszer-kétszer Háda János „ugrott be” helyette – mint a Kábelbarát című film első szinkronfelvételén –, kitört a népharag. Csakúgy, mint az Ace Ventura 3. bemutatásakor: kevesen tudják, hogy harmadik rész is készült, melyben Ventura fia próbál problémás állatügyeket poénosan megoldani... inkább hagyjuk.

Nos, mi mással ünnepelhetnénk Ace Ventura 25. születésnapját, mint a film legjobb pillanataival.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás