Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Gyerekkönyvet írt a gyerekek jogairól a svéd hercegnő

Gyerekkönyvet írt a gyerekek jogairól a svéd hercegnő

Zene, Film & Kultúra

Gyerekkönyvet írt a gyerekek jogairól a svéd hercegnő

Zene, Film & Kultúra

Promotions via MTI 15:16

A gyermekeknek fontos, hogy kiálljanak magukért, és elmondják valakinek, ha olyasmit tapasztalnak, amit nem tartanak helyesnek.

Magdolna svéd hercegnő emberi jogokkal foglalkozó gyermekkönyvet írt, amely a királyi palota és a Bonnier Carlsen kiadó közleménye szerint júniusban jelenik meg.

A 36 éves hercegnőt, XVI. Károly Gusztáv svéd király és Szilvia királyné legfiatalabb, harmadik gyermekét régóta foglalkoztatják a gyermekek jogai. A hercegnő Instagramján jelentette be, hogy egy olyan könyv társszerzője lesz, amely megmutatja a gyermekeknek milyen fontos, hogy kiálljanak magukért, és elmondják valakinek, ha olyasmit tapasztalnak, amit nem tartanak helyesnek.

Magdolna a Szilvia királyné által alapított World Childhood Foundation közhasznú szervezetnek dolgozik. A Stella och hemligheten (Stella és a titok) című könyvet a szerzők az általános iskolásoknak és szüleiknek ajánlják. Az eredeti ötlet a hercegnőtől és legközvetlenebb munkatársától, Karini Gustafson-Teixeirától származik, a könyv megírásában az újságíró Marie Oskarsson volt a hercegnő segítségére. A kötet illusztrációit Stina Lovkvist készíti el.

Az alapítvány, amelynek elsődleges célja annak megakadályozása, hogy a gyerekek bántalmazás vagy szexuális erőszak áldozatává váljanak, idén ünnepli létrehozásának 20. évfordulóját.

Borítókép: Hello Magazine