Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Ennyire még nem gyűlöltek Halftime showt

Ennyire még nem gyűlöltek Halftime showt

Zene, Film & Kultúra

Ennyire még nem gyűlöltek Halftime showt

Zene, Film & Kultúra

Toronicza Péter 16:46

Ki akartam várni vajon csökken-e a dislike hullám, de egyáltalán nem. A Maroon 5 összehozta a legutáltabb Halftime showt!

Nem vagyok tojáslabda fanatikus, a kereket szeretem, de a Super Bowl-t mostanság én is meg szoktam nézni. Mivel van New England Patriots rajongó barátom, így amúgy is tűzközelben voltam. Ez a meccs a védekezésről szólt, és hát mindenki lehurrogta, hogy nem voltak gólok, így aki bekapcsolódott, az a legkevesebb pontot hozott döntőt láthatta. Én viszont pozitív emberke vagyok, és arról az oldalról nézem, hogy így egy történelmi meccset láttam, Tom Brady szempontjából is.

Mitől lett ez még történelmi? A szervezők valahogy megérezték, ha lúd, akkor legyen kövér, és lagymatag meccshez járjon egy rendkívül pocsék Halftime show is. Zenei szakíróként persze, hogy megvártam mit fog produkálni a Maroon 5, pedig pont végig akartam aludni, mert tudtam mi fog kisülni belőle.

Hát, amikor elkezdődött, és bocsánat a Maroon5 fanatikusoktól, de már akkor éreztem, hogy ez egy meleg vodka narancs lesz, vodka nélkül, lócitrommal.

Első kérdés lehet, hogy miért vártam ilyen sokáig a Halftime show lefikázásával? A válasz egyszerű: rátok vártam, a közönségre vártam, hogy milyen szinten gyűlöltétek a fellépést, és úgy néz ki nagyon! A videó jelenleg több mint félmilliós (!) dislikenál jár, mire kikerül a cikk szerintem már át is fogja lépni a 600 ezret, mert szépen közelít felé. Az a 80 ezer like meglátásom szerint az elvakult Maroon 5 rajongóktól eshetett be, meg minimálisan azoktól, akiknek ez tényleg tetszett.

Kezdhetnék most olyanokkal, hogy egy Travis Scott mi a fenét csinál egy Halftime show-n? Félre ne értsetek, nincs bajom vele, de amikor Scott elkezdi nyomni a hard rappet, az nem igazán illik egy ilyen kaliberű előadásba. Bár vele lett volna a gond, de a Maroon 5 volt erőtlen, és nyelte el a hatalmas aréna.

Ha a fellépés még ne lett volna elég büntetés, Adam Levine a végén levette az atlétáját, és félpucéran kezdett el vonaglani. Na, akkor keltem fel teljesen a félálomból, mert mondom ilyen nincs. Irigykedek? Sajnálom a csajoktól a látványt? Egyik sem. Egyszerűen igényes fellépő ilyet nem csinál. Vagyis csináljon, de a saját koncertjén. Legalább tudatosult bennem, ami talán eddig is nyilvánvaló volt, hogy Levine egy ribi. Nem a sértő jelzőjében használom a szót, hanem az életstílusra értem, azzal meg nehéz vitatkozni.

Az énekest amúgy mindenhol darabokra szedték neten, de ő csak annyit válaszolt, hogy:

„Köszönjük a kritikusainknak, akik mindig arra késztetnek minket, hogy jobbak legyünk.”

Ebben viszont bírom őt. Most forrongjon, dühöngjön? Minek? Engem túlzottan nem érdekelne, mert lehet ez a világ egyik legnézettebb eseménye, de akkor is csak egy Halftime Show, amit pár nap múlva már letojnak az emberek.

Azt veszem észre, az előadóknak egyre nagyobb teher bevállalni egy Halftime show-t. Tudjátok, hogy mennyi pénzt kapnak érte? Semmit! Örülj neki, hogy téged hívtunk, és megmutathatod a világnak, hogy mennyire király vagy! A Maroon 5-nál ez sajnos fordítva sült el. Ha nem kezdenek valamit vele sürgősen, akkor nem az egyik legnagyobb presztízs lesz fellépni a döntőn, hanem égő, ami csak egy púp a zenész hátán.

Borítókép: Kiválasztottam a kedvenc fotómat a fellépésről. Fotó: Jamie Squire/Getty