promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Harmadik hete vezeti a mozis toplistát az Üveg
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Most itt kijelenthetném, hogy Amerikában nem nagyon akarják megunni M. Night Shyamalan alkotását, pedig igazából egyszerűen csak nincs kihívója blockbusterek terén.

Elég csak majd ránézni a bevételekre, katasztrófa a köbön. Senki se akart moziba menni, ami érthető is, mert Super Bowl volt, tehát ekörül forgott minden. A mostani hétvége a negatív rekordokról szólt, mert soha nem volt még ilyen kevés pont egy focidöntőn, és a mozik sem produkáltak nagyon rég ilyen gyenge hétvégét.

Ez azt jelenti, hogy a korántsem hibátlan Üveg mindössze 9,5 millióval tudta megőrizni az első helyét. Ezt egy izmosabb premier simán megverte volna, de csak a Miss Balanevezetű akció-thriller tudott előkelő harmadik helyre felkúszni. Ez egy 2011-es mexikói film remake-je, csak ezt merték beáldozni. A stúdiók is beismerik ilyenkor, hogy komolyabb premiert Super Bowl hétvégén öngyilkosság bedobni. Ez is csak 6,7 milliót tudott gyűjteni.

Az Életimádók az ezüstérmes továbbra is, tehát változás itt sem volt. Az Életrevalók tengerentúli változatát valószínűleg csak az ottani közönség imádja ennyire, nálunk az eredeti változat a menő, bár a világ közönségének is többnyire. Sokat mentett rajta szerintem, hogy Bryan Cranston a főszereplő. Ez amúgy 8,9 millió gyűjtött, ami egyáltalán nem rossz, összbevételben meg 81 milliónál tart. Az Üveg világszinten is ritka jól muzsikál, nemsokára át fogja lépni a 200 millió dolláros bevételt.

Van még egy premier, ami a tizedik helyre fért be, de hát rétegközönségnek szól. Ez Peter Jackson első világháborús dokumentumfilmje, a They Shall Not Grow Old. A Vihar előtt végérvényesen kiesett a top 10-ből. A stúdió nem reklámozta, ráadásul a kritikusok is kimondták rá a halálos ítéletet. Hát igen, Matthew McConaughey és Anne Hathaway bármit is csinál, még egy dokumentumfilm is elkalapálja őket egy Super Bowl hétvégén.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás