Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Új köntöst kapott az ikonikus Whiteroom

Új köntöst kapott az ikonikus Whiteroom

Zene, Film & Kultúra

Új köntöst kapott az ikonikus Whiteroom

Zene, Film & Kultúra

Toronicza Péter 22:22

Képtelenség túlszárnyalni az eredeti verziót, de azért TyDi változata is rendesen elkapta a fonalat.

A Whiteroom anno két nagyszerű producer, Adam White és Andy Moor játszótere volt. Több saját szerzeményt is megjelentettek ezen a néven, és persze remixekből is gyártottak jó párat. Mint sokan tudják a műfaj kedvelői, utána ezt inkább Moor tudta jobban kamatoztatni, és lett nagy név a trance stíluson belül.

Az első számnál nem vacakoltak sokat, szimplán elnevezték The Whiteroom-nak, ezzel is bejelentkezve, hogy mit akarnak képviselni. A hangzás és maga a dal is csodálatos elektronikus melódia lett, és jelen van a legnagyobb klasszikusok között.

Anno a két magyar producer, Myon And Shane 54 is feldolgozta, akik érezhetően meg akarták hagyni az eredetiségét, míg az ausztrál producer TyDi inkább egy kis progresszív hatással akarta újraéleszteni a dalt. Ez szerintem sikerült is, ráadásul úgy, hogy a szerzemény megtartotta azt az elszállós impressziót, amit adni tud.

Az eredeti dal hangzása felett már lehet eljárt kicsit az idő, de nekem még mindig az áll legközelebb a szívemhez. Bizony, az igényes elektronikus zene még mindig nem a tüc-tücről szól, hanem valami sokkal mélyebbről. Zárkózzunk be kicsit a fehér szobába, ha kell, mind a három változattal, azonban lent most jöjjön a legújabb TyDi féle átirat.