promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megérkezett a The Cranberries első búcsúdala
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
El sem tudom mondani, mennyire kirázott a hideg, amikor meghallottam Dolores O’Riordan hangját egy friss dalban, ami most duplán hatott rám, ezért nagyon sokszor lett lejátszva. Az énekesnő tavaly január 15-én hunyt el, és a premiert is erre időzítette a zenekar. Ezt a BBC Radio 2-n, pontosabban Jeremy Vine műsorában hallhatta először a közönség.

A The Cranberries az ír rock egyik meghatározó csapata volt. Az énekesnő a zenekarba egy újsághirdetés útján került be, amit a Hogan testvérpáros adott fel egy helyi lapban. Mike Hogan a basszusgitáros, míg Noel Hogan a gitáros a csapatban. A világhírnevet a Zombie című dal hozta meg a számukra 1994-ben, amit szerintem nincs ember, aki ne ismerne. A szerzeményt egy warringtoni bombamerénylet után írták, amelyben két gyermek is életét vesztette.

A zenekar 2003-ban feloszlott, majd 2009-ben újra összeállt. A csapat hat stúdió lemezt hozott össze, és 2017 év végére összeállt a hetedik is, aminek a demófelvételeit decemberben rögzítették. Utána viszont jött a tragédia, elvesztették Dolorest.

A három zenekari tag megegyezett az énekesnő családjával, hogy mindenképpen befejezik a lemezt, a demó éneksávjait felhasználva. Ebben Stephen Street producer rengeteget segédkezett. Noel el is mondta a BBC-nek, hogy a legnehezebb az volt az egészben, amikor Dolores halála után elkezdték meghallgatni a demókat.

A csapat a kiadás után végleg feloszlik, ezt az egészet már csak Dolores emléke miatt csinálják... Egy valami viszont még mosolyt tud csalni az arcomra: imádnivaló az All Over Now fotója. 

(Torony)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás