promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Újra kiadják a The Doors egyik kultikus albumát
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Bár az 1965-ben alakult együttes aktív pályafutása 1973-ban lezárult, népszerűségük utána is megmaradt, és nem is kell mondani milyen hatással volt Jim Morrison a popkultúrára. A mai napig tudom olvasgatni a verseit, amik teljesen új világokat tudnak megnyitni. A zenéjükre még anno egy nagyon kedves barátom szoktatott rá, amit nagyon köszönök, és pusziözönöket dobok neki Angliába!

Az együttes Waiting for the Sun című harmadik albuma 1986 júliusában jelent meg. A korong platinalemez lett, és világszerte több millió példányt adtak el belőle. Sokan kritikus írta le úgy, hogy az album túl laza és kedélyes lett, ami nem volt annyira jellemző a The Doorsra, de a dalszövegek így is óriásit ütöttek.

Nincs mese, a Waiting for the Sunra igazi klasszikusok kerültek fel, amik nagyban hozzájárultak a The Doors legenda építéséhez. Olyan dalokkal találkozhatunk, mint az „Unknown Soldier”, a „Five To One” és amit szerintem mindenkinek ismernie kell, a „Hello, I Love You”.

A kultikus korong 50. évfordulójára 2019. január 11-én megjelenő CD, 2 CD és limitált LP az eredeti album frissített verzióját tartalmazza, melyet Bruce Botnick, a Doors hangmérnöke kevert újra. A második lemez tizennégy eddig kiadatlan dalt tartalmaz: kilenc nemrégiben felfedezett remixet az albumfelvételekből, és öt koncertfelvételt az 1968-as koppenhágai show-ból.

(Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás